x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta poate candida la Preşedinţie. CCR a respins sesizarea pe tema ofiţerului acoperit

Victor Ponta poate candida la Preşedinţie. CCR a respins sesizarea pe tema ofiţerului acoperit

17 Oct 2014   •   15:51
Victor Ponta poate candida la Preşedinţie. CCR a respins sesizarea pe tema ofiţerului acoperit

Victor Ponta rămâne în cursa pentru Cotroceni, după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Gheorghe Funar legată de declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora premierul ar fi fost ofiţer acoperit SIE.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Potrivit unui comunicat al CCR, Plenul Curţii, învestit în temeiul art.146 lit.f) din Constituţia României şi al art.38 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere contestaţia privind legalitatea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile pentru preşedintele României, contestaţie formulată de Gheorghe Funar.

'În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins contestaţia formulată de Gheorghe Funar privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru preşedintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central', se arată în comunicat.

Potrivit lui Funar, sesizarea sa a intervenit ca urmare a declaraţiilor şefului statului din data de 13 octombrie, când acesta a susţinut că premierul Victor Ponta 'a fost sau este şi în prezent ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe'.


×