x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu spune că ar fi onorat să candideze la preşedinţie din partea PDL

Videanu spune că ar fi onorat să candideze la preşedinţie din partea PDL

07 Apr 2013   •   13:58
Videanu spune că ar fi onorat să candideze la preşedinţie din partea PDL
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

PDL nu are în acest moment un candidat la preşedinţia României, pentru desemnarea acestuia fiind necesară o competiţie extinsă în zona dreptei, a declarat preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, declarându-se "onorat" să participe la o asemenea competiţie, informează mediafax.ro.

"Eu cred că PDL, în mod onest, va trebui să înceapă o competiţie internă de desemnare a candidatului la preşedinţie. Legat de profilul candidatului, acest lucru trebuie să răspundă aşteptărilor populaţiei, dar şi aşteptărilor funcţiei de şef al statului. Nu cred că în momentul de faţă PDL are un nume pe care să-l pronunţe ca şi candidat", a precizat, la o conferinţă de presă, Videanu.

Videanu a adăugat că este binevenită această competiţie, "care să aducă în această dezbatere pe toţi cei care gândesc un sistem de valori de dreapta".

"De aceea, competiţia, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie strict în interiorul PDL, ci şi în zona tuturor celor care au preocupări de dreapta. Competiţia trebuie să fie una transparentă, deschisă, astfel încât populaţia să înţeleagă foarte exact care sunt priorităţile PDL şi ale candidatului care va fi desemnat de PDL", a mai spus Videanu.

El a mai arătat că, dacă va răspunde criteriilor stabilite de partid pentru desemnarea candidatului la preşedinţie, ar fi onorat să intre într-o competiţie internă.

"Am afirmat că, dacă voi răspunde criteriilor pe care partidul le va aproba în vederea desemnării candidatului la preşedinţie, nu este niciun fel de ruşine să intri într-o astfel de competiţie în interiorul PDL. Mai mult decât atât, eu consider că este o onoare să intri într-o competiţie internă din acest punct de vedere", a adăugat Videanu. 

×