x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu: „Dacă se prezintă 6 milioane la vot şi vor vota toţi pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul, iar restul nu validează demersul”

Videanu: „Dacă se prezintă 6 milioane la vot şi vor vota toţi pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul, iar restul nu validează demersul”

de Mediafax    |    27 Iul 2012   •   10:07
Videanu: „Dacă se prezintă 6 milioane la vot şi vor vota toţi pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul, iar restul nu validează demersul”

Presedintele interimar al Organizatiei PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a devoalat care va fi mesajul lui Traian Basescu si al democrat-liberalilor dupa referendumul de duminica, daca nu se va intruni cvorumul legal. 'Daca se prezinta 6 milioane la vot si vor vota toti pentru demitere, inseamna ca 6 milioane de romani valideaza demersul, iar restul nu valideaza demersul', sustine Videanu.

Acesta a declarat, vineri, la gandul.live, ca, potrivit sondajelor, prezenta la referendumul de duminica va fi de 42-44%, convingerea sa fiind ca scrutinul nu va fi validat.

Intrebat ce prezenta va fi la referendum, conform sondajelor comandate de PDL, Videanu a sustinut ca este foarte greu de facut o evaluare, din cauza "tentativei de frauda fara precedent pe care o pregateste USL", astfel ca prezenta "depinde de nivelul de furt".

El a precizat, totusi, ca sondajele vizeaza o prezenta la vot de aproximativ 6,6 - 6,7 milioane de cetateni, ceea ce in procente inseamna 42-44%.

"Parerea mea este ca nu se va valida referendumul de duminica, din motive de prezenta", a mai spus Adriean Videanu.

'Vom fi in strada si vom semnala autoritatilor tentativele de fraudare. (...) Toti militantii PDL vor fi in strada, aproape 300.000 de oameni. Vom monitoriza de la distanta tot ce se intampla la sectiile de votare', a precizat Videanu.

El a mai spus ca reprezentantii PDL din sectiile de votare au experienta a 3-4 cicluri electorale, iar in prezent partidul face instructajul acestora pe "chestiuni specifice" care ar putea aparea, cum ar fi "voturile albe in urne", insa democrat-liberalii au "antidot" si in acest caz.

Intrebat care este antidotul PDL, Videanu a raspuns: "Multumesc, nu va spun. Vreti sa stiti chiar tot?".

Adriean Videanu a precizat ca PDL va contesta si va sesiza orice tentativa de frauda si ca in termen de 48 de ore de la inchiderea urnelor democrat-liberalii vor iesi cu numele tuturor celor care au votat multiplu.

El a aratat ca, avand in vedere ca pentru acest referendum au fost desfiintate birourile electorale din comune, orase si municipii, birourile judetene vor fi suprasolicitate, insa BEC nu poate anunta rezultatele finale ale referendumului pana nu sunt solutionate toate sesizarile.

×