x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea despre cazul deputatului Vlad Cosma: Nu suntem un scut pentru deciziile pe care le ia Justiţia

Zgonea despre cazul deputatului Vlad Cosma: Nu suntem un scut pentru deciziile pe care le ia Justiţia

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   16:31
Zgonea despre cazul deputatului Vlad Cosma: Nu suntem un scut pentru deciziile pe care le ia Justiţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri în legătură cu cazul deputatului Vlad Cosma că grupul PSD va vota în conformitate cu angajamentele pe care le-a luat cu privire la strategia naţională anticorupţie.

"Pe această temă va fi o dezbatere, bănuiesc că luni, în cadrul grupului. Dar, după cum aţi observat, în ultimii ani de când sunt eu preşedinte, Camera Deputaţilor şi PSD au votat în momentul în care au existat probe şi raportul a fost unul concludent, pentru ridicarea imunităţii şi pentru reţinerea preventivă, aşa cum au făcut şi în decembrie", a afirmat Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că deputatul Vlad Cosma are dreptul la apărare conform Constituţiei şi regulamentului, atât în comisie, cât şi în plen.

"Grupurile parlamentare şi PSD întotdeauna au fost pentru ridicarea imunităţii, nu suntem un scut pentru deciziile pe care le ia Justiţia. Justiţia trebuie să-şi facă treaba în România, este o instituţie fundamentală a statului, noi ne facem treaba pentru care am fost aleşi, adică facem legi. Nu există niciun parlamentar român care să fie reţinut, trimis în judecată pentru voturile exprimate în Parlamentul României. Nu a fost şi nu există", a subliniat Valeriu Zgonea.

El a susţinut că toţi cei care au ajuns în faţa Comisiei juridice "sunt pentru chestiuni care sunt făcute în afara funcţiei de deputat, fie preşedinte de partid, fie fost ministru, fie ministru în exerciţiu".

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a transmis miercuri Comisiei juridice cererea ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma, iar dacă nu se cer probe sau date suplimentare, până pe 20 februarie plenul Camerei Deputaţilor trebuie să se pronunţe asupra acestei cereri.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis marţi cererea şi referatul întocmit de procurori, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Vlad Alexandru Cosma, acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, cererea de încuviinţare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul Vlad Alexandru Cosma, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (trei acte materiale) şi urmărirea penală faţă de Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (trei acte materiale). În acelaşi dosar este implicat şi directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu. 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea vlad cosma