x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: "EBa ar putea pierde mandatul pentru că s-a întors în PD-L”

Zgonea: "EBa ar putea pierde mandatul pentru că s-a întors în PD-L”

08 Iun 2009   •   00:00

Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat că revenirea Elenei Băsescu în PDL, după ce a candidat la euroalegeri ca independentă, ar putea da câştig de cauză unei eventuale contestări a mandatului fiicei preşedintelui la Comisia de validare a PE.



Zgonea, citat de Mediafax,  a spus că PDL ar fi trebuit să aştepte reînscrierea Elenei Băsescu în partid până când Comisia de valildare a Parlamentului European îi va fi validat acesteia oficial mandatul de europarlamentar.

El a afirmat că revenirea Elenei Băsescu în PDL, după ce a candidat ca independentă, ar putea da câştig de cauză unei eventuale contestări a mandatului fiicei preşedintelui la Comisia de validare a PE.

Zgonea a apreciat că reînscrierea Elenei Băsescu în PDL înainte de validarea oficială a mandatului arată că voturile obţinute de aceasta "nu au fost voturi luate pe drept, ci prin turism electoral".
Secretarul general al PSD a afirmat, întrebat de ziarişti, că PSD nu intenţionează să conteste la PE mandatul Elenei Băsescu, chiar dacă, teoretic, invalidarea acestui mandat ar da câştig de cauză PSD, care ar fi următorul benefeciar la redistribuire.

Zgonea a spus că nu crede că vreun membru al BPN ar fi dispus să accepte o astfel de eventuală acţiune de contestare a mandatului Elenei Băsescu, din respect pentru democraţie şi din respect pentru un reprezentant al României în PE, indiferent cum ar fi fost obţinut acel mandat.

×
Subiecte în articol: politic elenei băsescu