x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 400 de autobuze noi la RATB

400 de autobuze noi la RATB

de Monica Cosac    |    20 Feb 2018   •   11:26
400 de autobuze noi la RATB
Sursa foto: Karina Knapek

Primăria Capitalei va cumpăra 400 de autobuze noi, pentru fluidizarea traficului în Bucureşti, iar câştigătorii licitaţiei sunt turcii de la Otokar. Fiecare maşină va costa 250.000 de euro fără TVA, a anunţat primarul Gabriela Firea, iar prima livrare va fi chiar în această vară.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, ieri, câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB. Dintre cele patru oferte primite de către Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), a fost aleasă asocierea Otokar Europe SA şi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, a spus Firea.

Aceasta a precizat că valoarea contractului este de 100 de milioane de euro şi că fiecare maşină va costa 250.000 de euro fără TVA. „Vom avea un transport comun de calitate, la standarde europene. Este primul pas pentru rezolvarea problemei traficului intens din Capitală. Sunt convinsă că prin înnoirea parcului auto al RATB, adică datorită achiziției făcute astăzi, precum și următoarele achiziții, 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze și 100 de autobuze pe gaz natural, îi vom convinge pe bucureșteni să folosească transportul public în comun”, a spus Gabriela Firea.

Conform caietului de sarcini, autobuzele „dispun de toate facilităţile necesare la standarde europene: sunt dotate cu aer condiţionat, încălzire şi ventilaţie; dispun de sistem de informare a călătorilor, acces facil pentru persoanele cu dizabilităţi, dispun de supraveghere video şi în exterior şi în interior, sistem de validare modern”.

Prima livrare din lotul de 400 de autobuze va avea loc „în această vară”, iar într-o primă fază vehiculele noi le vor înlocui pe cele cu probleme tehnice.

×
Subiecte în articol: autobuze noi ratb