x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ajutor social pentru românii din Italia

Ajutor social pentru românii din Italia

de Theodora Şutiu    |    23 Ian 2019   •   11:12
Ajutor social pentru românii din Italia

Guvernul italian a decis să acorde o alocaţie cetăţenească de până la 780 de euro lunar celor peste cinci milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei, inclusiv imigranţilor cu permis de şedere de peste zece ani, inclusiv români.

Măsura, care are scopul de a combate sărăcia, urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie 2019. Banii se vor da doar pe o perioadă de 18 luni, timp în care beneficiarii sunt obligaţi să îşi găsească de muncă.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să fie cetăţeni italieni sau să locuiască legal în Italia de cel puţin un deceniu, să aibă un venit de sub 775 de euro pe lună, adică 9.300 de euro anual. Totodată, aceştia nu au voie să deţină bunuri imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro, scrie publicaţia italiană Il Sole 24 Ore.

Autorităţile au anunţat că vor fi efectuate verificări dure pentru a preveni fraudarea sistemului, cei prinşi că au încercat să obţină ilegal aceste beneficii riscând între 2 şi 6 ani de închisoare. 

 

×
Subiecte în articol: ajutor social românii italia