x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bune Maniere: Cum trebuie să stea pe scaun o doamnă

Bune Maniere: Cum trebuie să stea pe scaun o doamnă

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   08:40
Bune Maniere: Cum trebuie să stea pe scaun o doamnă

Codul Bunelor Maniere are multe reguli de conduită, mai ales pentru doamne și domnișoare. De la servit masa, până la felul în care te așezi, totul necesită multă atenție.

Doamnele și domnișoarele, dar și domnii, trebuie să respece regulile Codului Bunelor Maniere, mai ales când ies în public sau se află într-un loc important. Toate acestea asigură un comportament civilizat și o armonie printre oameni.

Poziția corectă pe scaun

Dacă te afli la o masă cu mai multe persoane sau pur și simplu în public, Codul Bunelor Maniere vine cu câteva reguli pentru tine. Indiferent că este femeie sau bărbat, regulile sunt aceleași și este recomandat să le respecți.

Conform regulilor de conduită, este recomandat să stai cu spatele drept pe scaun, dar în același timp să ai o poziție relaxată. De asemenea, Condul Bunelor Maniere recomandă să eviți să balansezi scaunul sau să faci mișcări care ar putea să îi deranjeze, constant, pe ceilalți.

O altă regulă de care doamnele și domnișoarele trebuie să țină cont este faptul că nu este recomandat deloc să ții picioarele încrucișate sau unul peste celălalt, poziția corectă fiind cea a picioarelor înclinate și ușor incrucișate în partea de jos.

Cum te așezi și cum te ridici corect

O altă provocare pentru cei care se află la masă este ridicarea și așezarea pe scaun. Nu există o regulă stabilită în acest sens, dar este recomandat să te așezi încet și grațios, fără să atragi atenția asupra ta sau să te arunci pe scaun. Când vine vorba despre ridicatul de la masă, trebuie să faci acest lucru încet și subtil, fără mișcări exagerate care pot fi deranjante.

Cum se stă pe scaun la masă

În momentul în care te-ai așezat la masă, trebuie să te asiguri că scaunul nu este prea departe, astfel încât să ajungi să îți fie dificil să servești mâncarea. Poți să te apropii câțiva centimetri de masă, astfel încât să rămână o distanță rezonabilă.

De asemenea, este recomandat să nu îți așezi coatele pe masă în așa fel încât să îi incomodezi pe ceilalți, dar trebuie să ai, totuși, o poziție firească. Din acest motivn este recomandat să ții coatele în jos, scrie spynews.

×
Subiecte în articol: pozitie scaun doamna