x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce poţi face prin casă cu folie de aluminiu

Ce poţi face prin casă cu folie de aluminiu

05 Noi 2019   •   19:30
Ce poţi face prin casă cu folie de aluminiu

Folia de aluminiu nu e bună numai la ambalat alimente sau la acoperit vasele cu mâncare. Are şi o mulţime de alte utilizări, unele neavând nicio legătură cu activitatea din bucătărie.

Multe gospodine întind folie de aluminiu pe lângă ochiurile aragazului, pentru a-l proteja de stropii de mâncare. La fel de bine poate fi folosită şi pentru a păstra curat cuptorul. Când dai la cuptor o cratiţă sau o tavă în care ai pus alimente care trebuie preparate, vei acoperi recipientul cu folie de aluminiu. Dar, ca măsură suplimentară de prevenţie, întinde o folie de aluminiu şi pe grila inferioară din cuptor, care va recolta toată grăsimea sau lichidele scurse.

Poţi folosi folie de aluminiu şi pentru a-ţi curăţa eficient tacâmurile şi obiectele din argint. Pune o bucată de folie pe fundul unei cratiţe curate şi umple-o cu apă rece. Adaugă două linguriţe de sare şi înmoaie argintăria în soluţie. După câteva minute, clăteşte şi şterge obiectele cu o cârpă moale.

Dacă ai observat că buretele metalic, cu care îţi faci să strălucească oalele de inox, rugineşte prea repede şi lasă urme neplăcute, ia o bucată de folie de aluminiu şi şifoneaz-o uşor. Plasează buretele deasupra. Asta îi va prelungi viaţa şi va întârzia ruginirea.

O foarfecă de croitorie poate fi ascuţită foarte uşor cu folie de aluminiu. Pliază o bucată de folie de mai multe ori, până obţii 4-6 straturi grosime, apoi tai-o cu foarfeca respectivă de câteva ori.

În grădină sau livadă, apără arbuştii sau arborii tineri de acţiunea rozătoarelor învelindu-le trunchiul cu folie de aluminiu. Astfel, planta e protejată fără a utiliza substanţe chimice.

Protecţie fără urme

Când vopseşti obiecte prin casă, protejează părţile care se pot păta cu folie de aluminiu. Spre exemplu, dacă vopseşti o uşă sau un geam, împachetează bine în folie clanţa sau mânerele. Metoda e mai eficientă decât dacă ai folosi bandă adezivă, fiindcă nu lasă urme lipicioase. Folia de aluminiu este folositoare şi când vrei să cureţi grătarul pe care ai preparat carne la foc deschis, dar nu ai la îndemână un burete metalic. Cât e cald încă, freacă grătarul cu un ghemotoc mare de folie.

×
Subiecte în articol: folia de aluminiu utilizări