x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A prins hoții înainte ca victima să sune la 112

A prins hoții înainte ca victima să sune la 112

de Mariana Zaharia    |    24 Iun 2021   •   07:20
A prins hoții înainte ca victima să sune la 112
Sursa foto: Thinkstock

Înșelătorie cu final ca-n filme, la Pitești! Doi bătrâni păcăliți de mai mulți indivizi să cumpere oale de 3.000 de lei au fost salvați de un polițist care a urmărit toată operațiunea. Era liber și a văzut când victima a fost acostată. Modul de acțiune ne-a fost descris în detaliu, pentru ca alte persoane să fie puse în gardă și să nu mai pice în plasă. 

 

Victima poveștii este un bărbat din Pitești în vârstă de 80 de ani. Omul plecase cu treburi în centrul orașului și acolo a fost agățat de doi indivizi. Ambii bărbați trecuți de 40 de ani, îmbrăcați decent și, la primul schimb de replici, foarte respectuoși. Asta și faptul că i-au spus omului că îl știu de la o prezentare de produse care a avut loc în urmă cu câțiva ani l-au făcut să le dea crezare. Coincidența face că piteșteanul chiar participase la așa ceva. Atât de convingători au fost, încât l-au făcut să urce într-o mașină și să meargă la el acasă, ca să îi arate mai multe produse.

Nimeni nu știa că un polițist era martor la toată scena. Subofițerul era liber și s-a întâmplat să treacă prin zonă. I-a atras atenția momentul în care bătrânul a fost acostat. Știa că este imaginea unei victime ușor de păcălit, așa că a rămas pe loc și a stat la distanță suficient de mare, încât cei care tocmai îl păcăleau pe bătrân să nu își dea seama că sunt supravegheați. Când omul a plecat cu escrocii, polițistul a mers și el cu mașina după ei. I-a urmărit în trafic și a oprit când i-a văzut că parchează. Victima a intrat în casă cu cei doi, iar agentul a rămas la scara blocului. 

 

Victima s-a enervat, escrocii au fugit 

Acasă aștepta soția bătrânului, și ea în vârstă de 80 de ani. Și cei doi au salutat-o de parcă o știau de-o viață. Surprinsă de faptul că soțul ei intră în casă cu doi indivizi, i s-a părut că unul dintre ei este colegul de serviciu al fiicei. Nu a mai pus întrebări și s-a dus în bucătărie să le facă o cafea și să îi servească. Niciun moment nu s-a gândit să își sune fata. Cei doi indivizi au spus că sunt din Târgu Mureș și că au oale de vânzare, aspiratoare și că la toate obiectele cumpărate ei fac și cadouri. 3.000 de lei au reușit să scoată de la familia din Pitești. Și nu s-au oprit aici. Au insistat să le mai vândă și altele până când bătrânul și-a dat seama și i-a poftit afară. Nu au vrut să iasă imediat, așa că omul a început să țipe la ei. Au luat banii și au fugit pe scări fără să bănuiască ce îi aștepta. Polițistul era încă la scara blocului și, la ieșire, i-a invitat la secție să îi legitimeze. Fără dovada că ei au comis o infracțiune, nu le putea face nimic. Abia după dispariția celor doi escroci, oamenii s-au gândit să își sune fiica. I-au povestit că parcă au fost hipnotizați, iar fata a sunat imediat la 112. De aici, povestea s-a legat exact ca într-un film cu final fericit. 

 

Banii au fost recuperați 

Polițistul care îi adusese pe cei doi la secție încerca să afle de la ei ce au făcut. Și atunci când fiica victimelor a sunat după ajutor, și-a dat seama despre ce e vorba. Bătrânii au fost aduși pentru audieri, iar cei doi indivizi, luați la întrebări pentru înșelăciune. Au recunoscut și au scos banii. Evident, datorită polițistului care i-a așteptat la scara blocului, banii erau neatinși. 

 

Finalurile fericite sunt foarte rare 

Sunt, însă, puține cazuri în care lucrurile se termină atât de bine. De cele mai multe ori, oamenii rămân păgubiți. Sfatul anchetatorilor este să nu vă lăsați acostați de persoane necunoscute. Și, în niciun caz, să nu îi duceți acasă.  Modul de lucru descris în acest material nu este singular, ci în acest fel au fost păcăliți oameni din întreaga țară. În special, vârstnici. 

 

Polițistul i-a urmărit pe escroci câteva ore. Dacă nu era el, bătrânii rămâneau fără banii din pensii.

×
Subiecte în articol: escrocherie