x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Explozie într-o garsonieră din Arad! Proprietarul a fost rănit

Explozie într-o garsonieră din Arad! Proprietarul a fost rănit

10 Dec 2016   •   19:08
Explozie într-o garsonieră din Arad! Proprietarul a fost rănit
Sursa foto: FOTO - aradon.ro

Explozie s-a produs într-o garsonieră dintr-un bloc de pe strada Abrud, din cartierul Micălaca al municipiului Arad, în urma exploziei proprietarul locuinţei fiind rănit, informează maior George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

'Explozia s-a produs sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 8.00 la blocul 236 de pe strada Abrud, din cartierul Micălaca al municipiului Arad. Deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, însă din fericire, ea nu a fost urmată de incendiu', a declarat presei sâmbătă, maior George Pleşca.

Potrivit acestuia, se pare că vina aparţine proprietarului locuinţei, care a lăsat aragazul aprins pentru a se încălzi, iar datorită lipsei de oxigen flacăra s-a stins. Această concluzie a fost întărită şi de faptul că atunci când pompierii militari ai Detaşamentului Arad au ajuns la faţa locului pentru a interveni au găsit aragazul deschis.

Cu câteva minute de producerea exploziei, bărbatul a sunat la numărul de telefon 112 pentru a solicita o ambulanţă, spunând că i s-a făcut rău. Este posibil că acestuia i s-a făcut rău tocmai din cauza gazului emanat în garsonieră şi care începuse să-şi facă efectul.

La un moment dat, bărbatul s-a ridicat din pat cu intenţia de a aprinde becul, moment în care s-a produs explozia. În urma deflagraţiei s-au spart ferestrele de la bucătăria garsonierei, garsonierele învecinate nefiind însă afectate.

'În urma exploziei, proprietarul garsonierei a suferit arsuri pe mâini, fiind preluat de ambulanţa solicitată chiar de el, cu câteva minute înainte. Totodată, un echipaj de intervenţie de la EON a efectuat verificări la toate locuinţele din bloc, pentru a verifica dacă există sau nu scăpări de gaze', a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Sursa - AGERPRES

×