x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Fântâna lui Oprescu se mută la Timișoara

Fântâna lui Oprescu se mută la Timișoara

de Diana Scarlat    |    05 Dec 2017   •   09:56
Fântâna lui Oprescu se mută la Timișoara

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, e din nou în centrul atenției, după ce a făcut licitație de like-uri pe Facebook, pentru un proiect de patru milioane de euro. Ideea nici măcar nu e originală, pentru că fântâna cântătoare a devenit deja „marcă înregistrată” Sorin Oprescu și a costat 400.000 de euro fără să existe.

După ce fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost criticat de toată presa și de toți bloggerii, pentru ideea de a construi în București o fântână arteziană cântătoare, estimată la peste opt milioane de euro, primarul Timișoarei lansează același proiect pentru orașul de pe Bega, cam la jumătate de preț. De fapt, fântâna cântătoare, cu luminițe, este deja celebră, deși a rămas la stadiul de proiect imposibil de finalizat, după ce bucureștenii au plătit pentru ea un studiu de fezbilitate de 400.000 de euro, realizat de firma Electroproiect SA – bani suficienți pentru construirea unei grădinițe, de exemplu. Pe Nicolae Robu nu-l interesează criticile timișorenilor care ar vrea mai degrabă un spital nou. Primarul Timișoarei a lansat o campanie de strângere de like-uri pe Facebook și a hotărât că proiectul va fi demarat. „Eu am câștigat detașat alegerile, cu zeci de mii de voturi, având printre promisiunile de campanie și acest obiectiv! Vrea cineva să nu-mi respect promisiunile?! Ce m-ar diferenția, atunci, de PSD-iști?! Sistemul de spectacole de muzică și jocuri de apă și de lumină este un obiectiv extrem de important pentru orașul nostru, inspirat din realizări similare din orașe celebre ale lumii - Barcelona, Dubai etc. - creație a unor colective pluridisciplinare formate din artiști, arhitecți, ingineri și alți specialiști de marcă”, a declarat primarul Nicolae Robu, pe pagina de Facebook. Pe lângă inutilitatea pe care au sesizat-o locuitorii orașului de pe Bega, în legătură cu acest proiect, timișorenii mai spun că amplasarea fântânii într-o zonă destinată construcțiilor le reduce suprafața de spațiu verde.

Timișorenii au lansat deja o petiție online - ”Nu vrem Fântână Muzicală în Parcul Botanic Timişoara” -, prin care s-au strâns peste 500 de semnături, în primele două zile, împotriva proiectului susținut de Robu.

Dacă Nicolae Robu ar renunța la proiect în urma studiului de fezabilitate, banii ar rămâne plătiți, la fel ca în cazul fântânii de la București.

×
Subiecte în articol: fântâna lui oprescu