x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Firea: În bugetul din acest an a fost prevăzută o sumă pentru refacerea Cartierului Evreiesc din Capitală

Firea: În bugetul din acest an a fost prevăzută o sumă pentru refacerea Cartierului Evreiesc din Capitală

13 Feb 2018   •   10:48
Firea: În bugetul din acest an a fost prevăzută o sumă pentru refacerea Cartierului Evreiesc din Capitală

Primarul general Gabriela Firea a anunţat marţi, în cadrul conferinţei "70 de ani într-un Centenar, România - Israel, Bucureşti - Tel Aviv - Ierusalim", că în proiectul de buget al Capitalei pentru acest an a fost prevăzută o sumă în vederea refacerii "din rădăcini" a Cartierului Evreiesc din Bucureşti. 

"Cu mijloace administrative, atât eu ca primar general, cât şi colegii din Consiliul General ne aducem o contribuţie şi încercăm să îi răsplătim pe membrii comunităţii evreieşti de la Bucureşti, care sunt personalităţi marcante ale cetăţii. Aşa cum ştiţi, clădirea de pe Lipscani în care se va amenaja Muzeul Holocaustului a fost transferată de la Primăria Capitalei către Institutul "Elie Wiesel". De asemenea, ne face o mare bucurie şi onoare ca Teatrul Evreiesc din Bucureşti să fi fost deja consolidat şi reabilitat. În bugetul din anul acesta am introdus o sumă necesară, facem un prim pas în această direcţie, după 27 de ani de la Revoluţie, şi anume refacerea din rădăcini a Cartierului Evreiesc din Capitală, întregind în acest fel Centrul Vechi al Capitalei României. Sunt doar câteva din mărturiile respectului pe care atât eu, cât şi colegii mei vi-l purtăm", a precizat ea, la conferinţa organizată de Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi". 

Firea a menţionat că în 2018 România aniversează o sută de ani de la Marea Unire, iar acest secol înglobează şi 70 de ani de la fondarea Statului Israel. 

"În o sută de ani România a progresat şi s-a modernizat. La progresul nostru au participat şi foarte mulţi evrei, minţi luminate, minţi strălucite, oameni inteligenţi care au adus plus valoare în toate domeniile de activitate: în ştiinţă, în medicină, în inginerie, în artă, în educaţie", a precizat ea. AGERPRES

×