x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Firme de construcții înșelate de un bărbat care a plătit cu bilete de ordin false

Firme de construcții înșelate de un bărbat care a plătit cu bilete de ordin false

17 Iul 2021   •   20:50
Firme de construcții înșelate de un bărbat care a plătit cu bilete de ordin false

Mai multe firme au fost înșelate de un bărbat care a cumpărat motostivuitoare și alte materiale de construcții pe care le-a achitat cu bilete la ordin false.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii au făcut, vineri și sâmbătă, patru percheziții domiciliare în București și în județul Dâmbovița, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

Cercetările au început după ce, săptămâna trecută, reprezentanții a firme au reclamat că au fost induși în eroare de către un bărbat necunoscut, care s-a prezentat ca fiind reprezentantul unei societăți comerciale și care a achiziționat un motostivuitor și respectiv 2.800 europaleți, pe care le-a achitat cu bilete la ordin false.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat că și alte firme au fost înșelate în același mod, bărbatul prezentându-se sub alte nume și ca reprezentant al altor firme.

Polițiștii au stabilit că bunurile au fost duse într-o localitate din județul Dâmbovița. În timpul perchezițiilor, a fost identificat și un bărbat ce corespunde descrierilor furnizate de angajații firmelor prejudiciate. Acesta a fost identificat și s-a constatat că pe numele lui era emis un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea pentru înșelăciune.

Acesta a preluat și încarcerat.

În timpul perchezițiilor au fost depistate două motostivuitoare, aproximativ 7 tone de cablu, 150 baxuri polistiren extrudat, aproximativ 2 tone plasă de Buzău, circa 1 tonă de tablă și o tonă de țeavă, diverse produse electocasnice, sanitare, electrice și electronice, care au fost încărcate în două camioane.

De asemenea, polițiștii au ridicat zeci de ștampile având inscripționate numele unor firme, dar și documente și sume de bani.

Mediafax

×
Subiecte în articol: inselaciune