x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Kovesi şi-a declarat veniturile, dar nu ştie în ce an suntem

Kovesi şi-a declarat veniturile, dar nu ştie în ce an suntem

de Ion Alexandru    |    29 Aug 2019   •   08:00
Kovesi şi-a declarat veniturile, dar nu ştie în ce an suntem

După ce “Jurnalul” a dezvăluit că mai mulţi capi ai procuraturii, printre care şi fosta şefă a DNA, nu şi-au făcut publice declaraţiile de avere şi de interese pe anul 2019, CSM a urcat pe portalul instituţiei declaraţia de venit a Laurei Kovesi. “Zeiţa anticorupţie” pare să nu ştie în ce an suntem, deoarece a datat documentul cu 3 iunie 2018, în care vorbeşte de venituri încasate la 31 decembrie 2018, iar declaraţia de avere este publică începând cu 22 august anul curent.

 

De la momentul în care a fost dată afară de la DNA, Laura Kovesi a încasat, în calitate de procuror de execuţie în cadrul Biroului Teritoral Sibiu al DIICOT, dar detaşat la Parchetul General, venituri de 94.657 de lei, pe ultimele cinci luni ale anului 2018. Ceea ce înseamnă că, lunar, Kovesi primeşte o remuneraţie de 18.931,4 lei, cu 3.208.6 lei mai puţin decât a încasat ca şefă a parchetului anticorupţie. Asta, în condiţiile în care colegii ei de la DIICOT Sibiu încasează mult mai puţin. Spre exemplu, procurorul şef al Biroului realizează venituri salariale anuale de 139.472 de lei pe an, respectiv de 11.622,7 lei lunar.

Trecând peste aceste discrepanţe pecuniare între un procuror de execuţie şi unul cu funcţie de conducere, mai remarcăm faptul că declaraţia de avere este întocmită de Laura Kovesi la data de 3 iunie 2018, în condiţiile în care suntem în august 2019, lună în care această declaraţie a fost urcată pe site-ul CSM, iar veniturile declarate vizează inclusiv luna decembrie a anului trecut.

 

Bani din donaţii şi de la… Antena 3

 

Din documentul datat eronat, aflăm că anul 2018 nu a fost deloc unul rău pentru Kovesi, din punct de vedere financiar, chiar dacă a fost dată afară de la DNA. Pe lângă cei 94657 de lei încasaţi de la Parchetul General, ea a mai încasat 132.840 de lei de la DNA, 79,7 lei din dobânzi bancare şi 20.000 de euro donaţie de la mama sa, respectiv ca urmare a succesiunii după decesul tatălui său, Ioan Lascu.

În declaraţia de avere, Laura Codruţa Kovesi menţinonează, la capitolul “venituri” şi suma de 305.662 de lei, provenită de la jurnaliştii Antena 3 şi Grupul de Investigaţii Politice, ca urmare a executării silite a unei controversate sentinţe civile a Curţii de Apel Piteşti

 

 

 

×
Subiecte în articol: Laura Kovesi venituri