x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nelu Tătaru: Managementul militar de la Spitalul din Deva va fi menținut doar atât cât este nevoie. Vom testa tot personalul medical

Nelu Tătaru: Managementul militar de la Spitalul din Deva va fi menținut doar atât cât este nevoie. Vom testa tot personalul medical

08 Apr 2020   •   16:01
Nelu Tătaru: Managementul militar de la Spitalul din Deva va fi menținut doar atât cât este nevoie. Vom testa tot personalul medical
Sursa foto: Captura Antena 3

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat la Deva, a declarat că fosta conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat pentru că nu a făcut faţă situaţiei create de pandemia de coronavirus.

"Este o situaţie deosebită la Deva. Nu este încă situaţia de la Suceava. Poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut să avem parte de demisii. În acest moment am instalat managerul şi directorul medical, medici militari", a declarat demnitarul.

Echipa de conducere este alcătuită din patru medici militari. Activitatea va fi coordonată de lt. col. medic dr. Constantin Vlase, specialist în boli infecţioase, directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă Galaţi.

"Acest management va sta doar atât cât este nevoie, urmând ca în trei-patru săptămâni să ne putem gândi la un management civil care să preia şi să respecte toate condiţiile", a precizat ministrul.

Va fi analizată situaţia cadrelor medicale şi a personalului auxiliar care se află la spital și va fi stabilit modul în care ceilalţi angajaţi ai spitalului, aflaţi în autoizolare, vor reveni la serviciu.
Tot personalul spitalului urmează să fie testat.

"În acest moment vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semiinstituţionalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineaţa să facă munca pentru care sunt pregătiţi. Cei care nu vor accepta, noi nu ne putem permite ca să reintroducem în spital, venind din oraş, acelaşi virus", a precizat Nelu Tătaru.

La Spitalul Județean de Urgență Deva sunt internați 111 pacienţi, dintre care 85 sunt infectaţi cu virusul Covid-19.

×
Subiecte în articol: deva spital management militar nelu tataru