x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nelu Tătaru: Ne gândim să extindem restricțiile pentru toți cei care vin în România dinspre Italia

Nelu Tătaru: Ne gândim să extindem restricțiile pentru toți cei care vin în România dinspre Italia

07 Mar 2020   •   19:48
Nelu Tătaru: Ne gândim să extindem restricțiile pentru toți cei care vin în România dinspre Italia
Sursa foto: Captura Antena 3

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, după confirmarea noului coronavirus la bărbatul din București, care a venit de la Roma, „zonă necontaminată”, și a ajuns pe Aeroportul Otopeni, că sunt discuții pentru extinderea zonei de restricție la pasagerii din toată Italia.

„Dacă se mai repetă un astfel de caz, ne gândim ca începând de mâine (duminică - n.r.) să extindem această zonă la toată Italia (...), această atenționare și această zonă galbenă. Toți cei care vor veni de acolo, din Italia, vor intra în izolare”, a declarat, sâmbătă, la Digi TV, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, cazul confirmat în București este „tot un caz de import, ținând că vine din Italia” și au fost identificați toți contacții lui în București, în perioada de timp de la întoarcerea sa din Roma, în data de 27 februarie.

Secretarul de stat din MS a mai spus că urmează să fie identificați și contacții din avionul de pe 27 februarie, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, iar ancheta se va derula pentru fiecare în parte.

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la nivel național, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică privind situația COVID-19 în România. E vorba despre un bărbat din București, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus nelu tataru