x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile prin care se acordă locuințele sociale

Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile prin care se acordă locuințele sociale

12 Apr 2021   •   15:35
Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile prin care se acordă locuințele sociale

Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile și punctajele conform cărora se acordă locuințele sociale. Astfel, de pe listă sunt excluse persoanele care au avut casă și au vândut-o sau au beneficiat de ajutor de la stat pentru a-și construi una.

Fondul locativ al Primăriei Sectorului 1 este alcătuit din 753 de locuințe sociale și 58 de locuințe pentru tineri. În prezent, pe listă sunt 744 de solicitări pentru locuințe sociale.

În conformitate cu procedura, criteriile în baza cărora se repartizează locuințele sociale și locuințele de necesitate sunt revăzute și stabilite anual de către Consiliul Local al Sectorului 1.

„În acest sens se impune adoptarea unei hotărâri în baza căreia să fie stabilite, în detaliu, condițiile ce trebuie îndeplinite de solicitanți, pentru a putea beneficia de o locuință, precum și criteriile de departajare prin punctaj, în baza cărora să se realizeze o evaluare cât mai corectă a situației locative a solicitanților.Trebuie subliniat că prin condițiile stabilite s-a urmărit a nu fi luate în evidență persoanele care dețin în proprietate o locuință, cele care au înstrăinat o locuință după data de 1 ianuarie 1990, cele care au beneficiat de sprijinul statului în credite și execuție pentru realizarea unei locuințe precum și cele care dețin, în calitate de chiriaș, o altă locuință", au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 1.

Autoritățile au elaborat un proiect de hotărâre de consiliu prin care sunt stabilite modificările. Documentul este pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei, iar propunerile pot fi făcute până la finalul lunii aprilie.

Documentul poate fi consultat aici

 

×
Subiecte în articol: primaria sectorului 1 locuinte sociale