x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Probleme mari la Sibiu. A fost solicitat ajutor din judeţele învecinate

Probleme mari la Sibiu. A fost solicitat ajutor din judeţele învecinate

de Theodora Şutiu    |    10 Iul 2018   •   11:23
Probleme mari la Sibiu. A fost solicitat ajutor din judeţele învecinate
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Efectele codul portocaliu emis de ANM duminică dimineaţă se resimt în toată România. Pompierii şi salvatorii au intervenit pentru a scoate apa din peste 250 de gospodării şi subsoluri, decolmatarea a opt poduri/podeţe şi pentru înlăturarea copacilor care au fost doborâţi de vânt şi a acoperişurilor desprinse.

Autorităţile anunţă ca ploile au lovit puternic 38 localităţi din 19 judeţe, dintre care cele mai afectate sunt judeţe au fost: Alba - localitatea Şona, Covasna- localitatea Iarăş, Mureş – localitatea Vânători şi Sibiu – Ocna Sibiului.

În judeţul Sibiu sunt cele mai multe probleme. Având în vedere situaţia operativă din zonele afectate, s-au luat măsuri de suplimentare numărului de s. Astfel, s-au solicitat forţe şi mijloace suplimentare de la ISU din Hunedoara, Alba şi Vâlcea.

Ploile abundente l-au determinat pe secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, să facă mai multe vizite în judeţele afectate. Duminică seara ajuns  în Sibiu, iar luni dimineaţa oficialul încă se afla acolo pentru a coordona acţiunile de prevenire a inundaţiilor şi de intervenţie în caz de urgenţă. " Potrivit Prefecturii Sibiu, la ora actuală situaţia rămâne critică la Ocna Sibiului, Apoldu de Sus şi Sălişte. Mobilizarea este generală. ISU a trecut la capacitatea de acţiune roşie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate", arată un comunicat al prefecturii.
 

Traficul oprit, pe drumuri naţionale

Circulaţia rutieră este continuare oprită pe drumuri mai multe naţionale din trei judeţe, în urma inundaţiilor din ultimele zile. Şi circulaţia feroviară este afectată între Braşov şi Întorsura Buzăului, după ruperea podului de la Budila, în urmă cu o săptămână. 

Potrivit Centrului Infotrafic, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, pe trei drumuri naţionale circulaţia a fost întreruptă.  Este vorba de DN11B Târgu Secuiesc - Cozmeni, din judeţul Covasna, unde traficul este oprit în zona localităţii Cătruşa, DN2H, judeţul Suceava, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava şi de DN 2L, în localitatea Soveja, judeţul Vrancea.

" Pompieri, jandarmi şi militari ai Garnizoanei Sibiu au ridicat, un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului " - prefectura din Sibiu

 

 


 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii sibiu