x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rafila, despre medicamentele care trebuie să ajungă la sinistrații din Galați: O să găsim o soluție

Rafila, despre medicamentele care trebuie să ajungă la sinistrații din Galați: O să găsim o soluție

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2024   •   12:30
Rafila, despre medicamentele care trebuie să ajungă la sinistrații din Galați: O să găsim o soluție
Sursa foto: FB Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat formarea echipelor medicale în centrele de sinistrați și soluții pentru criza medicamentelor și a vaccinurilor.

Întrebat despre problema sinistraților din Galați care au rămas fără medicamente, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, în cadrul conferinței de presă de la Spitalul Clinic Colțea, de marți, că „o să vedem lucrul acesta, în fiecare centru de sinistrați o să organizăm în scurt timp o echipă medicală. Am stabilit inclusiv un model de raportare catre Institutul Național de Sănătate Publică pentru orice suspiciune de boală transmisibilă”.

Ministrul a mai spus, de asemenea, că se va găsi „o soluție pentru cei care nu au medicamentele obișnuite pentru tratamentul bolilor cronice”.

Referitor la vaccinul Hepatitic A, Rafila a dat asigurări că Ministerul Sănătății a reușit deja să procure dozele necesare, în colaborare cu DSP Galați. „Ne preocupă furnizarea de asistență medicală”, a mai spus ministrul.

Cât despre vaccinul antigripal, Rafila a declarat că „îl începem acum, există categorii la care compensarea este de sută la sută. Copiii până la 18 ani, persoanele de peste 65 de ani, cei cu boli cronice, de peste 45 ani, femeile gravide”, a mai spus Alexandru Rafila, adăugând că românii sunt așteptați la cabinetele medicilor de familie de care aparțin pentru a-l procura.

Experții estimează că 60-65% din pagubele actuale din județul Galați au fost cauzate de precipitații care au depășit 200 l/mp, căzute într-un interval scurt de timp. Ploile torențiale au generat viituri rapide pe râurile mici, provocând inundații de tip fulger cu o probabilitate de revenire estimată la o dată la 100-120 de ani.

(sursa: Mediafax)

×