x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Raluca Turcan: Școala online și lipsa socializării au afectat foarte mult copiii

Raluca Turcan: Școala online și lipsa socializării au afectat foarte mult copiii

05 Mar 2021   •   18:05
Raluca Turcan: Școala online și lipsa socializării au afectat foarte mult copiii
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, vineri, la Botoșani, că școala online și lipsa socializării au afectat foarte mult copiii. Aceasta a menționat că Ministerul Muncii caută soluții pentru a veni în sprijinul acestora.

„E o problemă reală şi am avut câteva discuţii cu colegi din Cabinet să vedem cum am putea să le venim în ajutor, dar nu am o soluţie în momentul de faţă pe care să v-o prezint. E clar, şcoala online şi lipsa socializării au afectat foarte mult copiii. Nu am acum o soluţie, dar mă preocupă subiectul", a afirmat Turcan, într-o conferinţă de presă.

De altfel, ministrul Muncii a afirmat, miercuri, la B1 TV, că școala online i-a schimbat comportamentul fiului său, precizând că acesta a devenit mai introvertit.

„Aici sunt într-o dublă calitate - și de om politic, decident, și de mamă. Nu pot să nu fiu sinceră și să vă spun că școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai absent, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală. Și aici apare provocarea pentru diriginți, pentru învățători, pentru profesori, în general, să facă aceste ore mai atractive și chiar să introducă partea de consiliere, să le explice copiilor ce se întâmplă și cum ar trebui să se adapteze la această perioadă. Fără să fie luată în derâdere, există și provocarea pentru profesorii de sport. Mi-am surprins copilul ținând mâinile la cap și făcea abdomene stând pe scaun. I-am spus «dragul meu, ia aceste ore de sport, exact ca pe orele de la școală și încearcă să stai pe covor și să faci exerciții». Aici trebuie îndemnați profesorii de sport să le explice că micile exerciții și mișcarea zilnică pot să-i mai scoată pe copii din această stare dificilă. Până la urmă, criza și-a pus amprenta și pe ei”, a declarat Raluca Turcan.

×
Subiecte în articol: raluca turcan școala online