x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România, locul 2 în UE la numărul de fete din IT

România, locul 2 în UE la numărul de fete din IT

de Theodora Şutiu    |    26 Apr 2019   •   15:30
România, locul 2 în UE la  numărul de fete din IT

România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană, cu 30%, în ceea ce priveşte fetele de liceu şi de facultate care studiază în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, potrivit ultimului raport dat publicităţii de Eurostat. Topul tinerilor europeni care îşi doresc o carieră în IT este condus de Bulgaria cu 33%.

Potrivit aceluiaşi raport, România și Bulgaria sunt urmate de Grecia și Suedia, unde ponderea fetelor în numărul total al studenţilor în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor este de 29%. La polul opus, Olanda și Belgia sunt țările cu cel mai mic procent, 6 la sută și, respectiv, 8 la sută, al fetelor în IT&C.

Doar în opt state membre ale Uniunii Europene - Bulgaria, România, Grecia, Suedia, Cipru, Estonia, Croaţia, Marea Britanie şi Danemarca - fetele reprezintă cel puţin 20% din numărul total al studenţilor în acest domeniu.

La examenul de Bacalaureat din 2018, peste 30% din absolvenții specializării Matematică-Informatică au susținut Informatica, în creștere față de 18% în 2013, 23% în 2015 sau 29% în 2017. Totodată, la Olimpiada Internațională de Informatică, elevii români au obținut, începând din anul 1990, 107 medalii.

La nivelul Uniunii Europene, fetele reprezintă, în medie, doar 17 la sută din totalul elevilor de liceu şi studenţilor la IT&C.

 

×
Subiecte în articol: fete IT facultate