x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalele se vor redeschide pentru pacienții non-COVID-19

Spitalele se vor redeschide pentru pacienții non-COVID-19

28 Mai 2021   •   09:57
Spitalele se vor redeschide pentru pacienții non-COVID-19

Spitalele se vor deschide pentru pacienții non-COVID în două etape, după cum a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

”A fost elaborat un nou plan de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale pe durata pandemiei. Redeschiderea secţiilor a fost structurată în 2 etape”, a spus aceasta.

Prima etapă vizează spitalele din localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie şi grad de ocupare a paturilor sub 50%.

A doua etapă de redeschidere, care va avea loc la cel puţin 30 de zile după prima etapă, se va realiza în localităţile cu rată de incidență mai mică de 0,5 la mie şi grad de ocupare a paturilor sub 50%.

”DSP-urile pot aproba, astfel, într-o primă etapă, o reducere a numărului de paturi de 50% pentru spitalele specializate în tratarea pacienţilor COVID – Infecţioase şi TBC, clasificate anterior ca spitale de nivel 1 – şi până la 30% pentru spitalele care nu sunt înalt specializate în tratamentul pacienţilor COVID. În etapa a 2-a de scădere, procentul paturilor destinate îngrijirii  pacienţilor COVID scade la 30% în spitalele înalt specializate şi până la 15% pentru celelalte spitale”, a precizat oficialul.

În toate unitățile vor exista locuri pentru pacienții cu COVID-19.

”Pastrăm acest număr de paturi destinate pacienţilor cu coronavirus din 2 motive: pentru ca vrem ca fiecare spital să poată să îngrijească pacienţii care s-au internat în spitalul respectiv pentru altă patologie, dacă se pozitivează pe parcursul internării, şi vrem să nu fie nevoiţi să-i transfere într-un spital COVID. Păstrăm acest număr de paturi, împreună cu un plan de revenire la situaţia anterioară, dacă vom cunoaşte din nou o accelerare a pandemiei şi o creştere a numărului de pacienţi infectaţi”.

×
Subiecte în articol: non covid spitale Oana Mihăilă