x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un tânăr român, găsit mort într-o parcare din Germania

Un tânăr român, găsit mort într-o parcare din Germania

18 Ian 2022   •   13:17
Un tânăr român, găsit mort într-o parcare din Germania
Sursa foto: vremeanoua.ro

Un român de 31 de ani a fost găsit mort într-o parcare din Germania. El se afla în mașina pentru transport de mărfuri pe care o conducea. Trupul bărbatului va fi adus în țară pentru a fi înmormântat. 

Ionuț Sava era din Huși și a fost descoperit în autoutilitara pe care lucra. Acesta ținea legătură permanentă cu familia sa, ultima persoană cu care a vorbit la telefon fiind fratele său, și el șofer în Olanda. Însă tânărul nu a mai răspuns în weekend la telefon, motiv pentru care fratele său s-a deplasat în Germania, unde l-a găsit în parcare, scrie vremeanoua.ro. 

Trupul bărbatului nu avea urme de violență, dar în mașină s-au găsit mai multe doze de energizant goale, ceea ce conduce spre ipoteza că ar fi suferit un infarct. 

Prietenii săi i-au adus mai multe omagii pe rețelele de socializare. Totodată, aceștia spun că acesta era un om vesel, prietenos și săritor. S-a angajat șofer la o firmă în Germania unde muncea foarte mult. ”Cine crede că este ușor să fii șofer în comunitatea europeană, acela înseamnă că nu știe ce stres este, ce dificultăți întâmpini, mai ales când știi că, orice problemă ai avea, trebuie să te descurci mai mult singur”, spun prietenii săi.

Însă moartea tânărului a provoat nemulțumirea multor șoferi români care lurează în UE. 

„Când îi aud pe unii că e foarte simplu să fii șofer, că ce mare lucru. Nu știți voi ce înseamnă să stai prin parcări, să vină hoții, albaneji sau alte nații, cu cuțitele gata să te omoare, dacă nu îi lași să fure tot din TIR. Iei un ban, nu spun că nu, dar frica și stresul tău te pot băga în pământ. Apoi, oboseala e mare! Când am lucrat la o firmă de transport marfă din Cehia, ne punea să tragem tare și nu conta odihna, nu conta nimic. Doar să facem transporturile. Îmi era frică să nu adorm la volan, să fac vreo nenorocire. E amară pâinea în străini, vă spune cineva care a muncit 11 ani la șoferie în comunitatea europeană. Nu m-aș mai întoarce niciodată. Să se facă locuri de muncă bine plătite în țară, nu să se ducă românii slugi în țări străine. Dumnezeu să îl ierte pe acest copil, că e un copil față de mine. Condoleanțe familiei”, a scris Mircea, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: moarte şofer germania