x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de caniculă la... Geneva

Alertă de caniculă la... Geneva

30 Iun 2015   •   16:12
Alertă de caniculă la... Geneva

O alertă de caniculă a fost emisă marţi la Geneva, unde temperatura depăşea 32 de grade la jumătatea zilei şi urmează să crească până la 39 de grade până sâmbătă, potrivit unui comunicat al autorităţilor cantonale.

Serviciile meteorologice elveţiene prognozează temperaturi caniculare în acest canton cel puţin pentru intervalul 1-7 iulie. Aceste condiţii meteorologice excepţionale pot avea consecinţe serioase asupra sănătăţii persoanelor mai vulnerabile, se spune în comunicatul emis de departamentul care se ocupă de problemele sociale, citat de AFP.

Serviciile medicale din Geneva au activat un plan de caniculă şi reamintesc cetăţenilor necesitatea se proteja de căldură şi a se hidrata suficient.

Căldura extremă afectează şi alte ţări europene, precum Spania, Portugalia şi Franţa. În Spania, unde zona de sud s-a aflat luni sub cod de alertă meteorologică maximă, temperaturile au rămas ridicate şi în timpul nopţii, iar marţi o mare parte a ţării era în stare de alertă în faţa riscurilor izbucnirii unor incendii de pădure. Agenţia naţională de meteorologie a plasat marţi 40 din 50 de provincii sub cod galben sau portocaliu din cauza temperaturilor ridicate, care ar urma să scadă puţin miercuri, înainte de a creşte din nou la sfârşitul acestei săptămâni.

×
Subiecte în articol: canicula la generva canicula elvetia