x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă hidrologi! Debitul Dunării, în creştere în zilele următoare

Alertă hidrologi! Debitul Dunării, în creştere în zilele următoare

20 Ian 2019   •   18:50
Alertă hidrologi! Debitul Dunării, în creştere în zilele următoare

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în creştere în următoarea săptămână, până la valoarea de 4.400 metri cubi/secundă (mc/s), însă se va situa sub media multianuală a lunii ianuarie, de 4.950 mc/secundă, reiese din prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) valabilă până pe 26 ianuarie 2019.

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile până la valoarea de 4.400 mc/s, staţionar în următoarea zi, apoi în scădere până la valoarea de 4.300 mc/s la sfârşitul intervalului, situându-se sub media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în creştere", potrivit prognozei INHGA.

În ceea ce priveşte situaţia pe râuri, în intervalul 20 - 26 ianuarie 2019, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare pe râurile din Crişana şi Banat, în scădere uşoară pe râurile din Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate şi cedării apei din stratul de zăpada pe râurile din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante pe râurile din Banat şi Crişana, vor fi în uşoară intensificare pe cele din Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi în diminuare, restrângere şi eliminare pe cele din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, arată prognoza INHGA.AGERPRES

×
Subiecte în articol: debitul dunarii