x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anunț de la meteorologi! Vremea se încălzeşte din nou în următoarea perioadă, în aproape toată țara

Anunț de la meteorologi! Vremea se încălzeşte din nou în următoarea perioadă, în aproape toată țara

15 Mar 2019   •   18:03
Anunț de la meteorologi! Vremea se încălzeşte din nou în următoarea perioadă, în aproape toată țara

Vremea va fi vântoasã. În zona montanã vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80...90 km/h. La altitudini mai mari de 1500 m, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor depãşi 100...120 km/h, temporar va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zãpadã. În celelalte regiuni, vântul va avea intensificãri cu viteze între 45...55 km/h, iar local şi temporar de peste 70 km/h.

Vor fi înnorãri şi temporar precipitaţii predominant sub formã de ploaie, mai ales ziua, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar la munte şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15...20 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 17 martie

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi în toate regiunile, devenind, local, deosebit de caldã pentru aceastã datã îndeosebi în cele vestice şi sudice. Cerul va fi variabil în nordul, centrul şi estul ţãrii şi mai mult senin în celelalte regiuni. Cu totul izolat, va ploua slab în Maramureş şi Moldova, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi pe arii mai restrânse şi în vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 18 martie

Valorile termice diurne vor continua sã creascã în special în regiunile extracarpatice, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului îndeosebi în vest, nord, nord-est şi parţial în centrul ţãrii, unde pe arii restrânse, trecãtor va ploua slab. La munte vor predomina ploile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est şi în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 0 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.Antena 3

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo