x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

29 Dec 2014   •   20:32
Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Bulgaria cu privire la faptul că, pentru data de 29 decembrie 2014, Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a instituit cod galben pentru vânt puternic, zăpadă și îngheț pentru toate zonele din țară.

Agenția "Infrastructura Rutieră" recomandă șoferilor să plece la drum numai cu mașini echipate cu cauciucuri adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice și să respecte instrucțiunile "Poliției rutiere."

Marţi, 30 decembrie, de la ora 18:00 până la ora 21:00 și la 4 ianuarie 2015, între orele 14:00 - 20:00, se limitează circulația vehiculelor grele de marfă de peste 12 tone pe autostrăzi și anumite zone ale rețelei de drumuri naționale. Scopul măsurii este de a îmbunătăți siguranța circulației în condiții de trafic ridicat, așteptat în perioada sărbătorilor.

Restricțiile se aplică pe următoarele secțiuni ale rețelei de drumuri naționale:

•    autostrăzi, cu excepția secțiunii Harmanli - PCTF "Kapitan Andreevo" pe autostrada "Maritza".
•    Drumul I-1 Rebarkovo - Botevgrad, traficul este direcționat pe drumul II-16 Rebarkovo - Svoge - Sofia;
•    Drumul I-1 conexiunea temporară a Lotului 1 - autostrada "Struma", Dupnitsa Nord - PCTF "Kulata";
•    Drumul I-4;
•    Drumul I-5 Ruse - Veliko Tarnovo;
•    Drumul I-8 Plovdiv - Harmanli;
•    Drumul I-9 Durankulak - Varna;
•    Drumul I-9 Varna - Burgas;
•    Drumul II-19 Simitli - Gotse Delchev;
•    Drumul II-18 Şoseaua de Centură Sofia, zona de sud, de la km 26 + 100 la km 62 + 007;
•     Drumul II-86 Plovdiv - Smolyan;
•    Drumul II-99 Burgas - Tsarevo.

Restricțiile nu se aplică vehiculelor care transportă produse alimentare perisabile și bunuri cu regim de temperatură, animale vii și mărfuri periculoase.

Toți cetățenii și companiile de transport pot obține informații cu privire la condițiile de trafic actualizate pe site-ul API - www.api.bg, precum și la tel 0700 130 20, în permanență.

Printr-un comunicat din 29 decembrie, ora 11.00, Agenția ”Infrastructura Rutieră” informează că, din cauza vântului puternic, căderilor masive de zăpadă și vizibilității foarte scăzute, se închid circulației autovehiculelor drumurile I-7 Silistra - Shumen, drumul II-21 Silistra - Ruse, drumul II-71 Silistra - Dobrici și drumul II-23 Dulovo - Isperih, în regiunea Silistra. Circulația va fi reluată după normalizarea situației meteorologice extrem de grele în regiune.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Bulgaria să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă “Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea “Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014” disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

×
Subiecte în articol: atenţionare călătorie bulgaria