x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenţionare de călătorie pentru români: Furtună și vânt în Spania

Atenţionare de călătorie pentru români: Furtună și vânt în Spania

08 Feb 2021   •   21:52
Atenţionare de călătorie pentru români: Furtună și vânt în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania că autoritățile au emis coduri portocaliu și galben de ninsori puternice, furtuni și vânt.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) a emis coduri portocaliu și galben de furtună și vânt pentru unele zone, după cum urmează:

Cod portocaliu:

• Marți, 9 februarie 2021, în comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha și Regiunea Murcia - pentru furtună și vânt, respectiv Aragon - pentru ninsori și vânt;

• Miercuri, 10 februarie 2021, în comunitățile Andaluzia și Regiunea Murcia – pentru furtună și vânt, respectiv Aragon și Catalonia – pentru ninsori și vânt/viscol.

Cod galben:

• Marți, 9 februarie 2021, în comunitățile Madrid, Aragon, Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Catalonia, Extremadura, Galiția, Navarra, La Rioja, Regiunea Murcia, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare și orașul Ceuta;

• Miercuri, 10 februarie 2021, în comunitățile Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Galiția, Țara Bascilor, La Rioja, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare și orașul Ceuta.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole și să respecte cu strictețe recomandările acestora.

De asemenea, cetățenii români care se află în zonele afectate, în caz de urgență, pot să apeleze numărul unic de urgență 112.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: MAE