x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM. Vreme extremă în zilele următoare, în aproape toată ţara

Avertizare ANM. Vreme extremă în zilele următoare, în aproape toată ţara

14 Mai 2018   •   14:25
Avertizare ANM. Vreme extremă în zilele următoare, în aproape toată ţara

Se anunţă vreme extremă în zilele următoare, în aproape toată ţara. Prognoza meteo arată că urmează ploi abundente, vijelii şi grindină. În ţara vecină, Serbia, a fost emis un cod ROŞU privind astfel de fenomene.

„Va fi destul de serioasă situația și în România pentru zilele următoare. Sisteme frontale, asociate unei depresiuni mediteraneene, o depresiune foarte bogată în umezeală, vor afecta teritoriul țării noastre, în mod deosebit jumătatea de vest a acestuia.

În jumătatea vestică a țării, pe parcursul zilei de mâine și mâine noapte, vom avea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

 

Regimul termic e unul mai modest astăzi și mâine în jumătatea de nord a teritoriului. În nord-vest, unde am avut valori termice la amiază de 27-28 de grade, astăzi temperaturile nu vor urca mai mult de 24-25 de grade Celsius. În sud de păstreză destul de cald. Avem temperaturi maxime de 26, 27, chiar 28 de grade la amiază, astăzi”, a  declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3

Prognoza e valabilă până mâine noapte. 

×
Subiecte în articol: furtuna