x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bilanțul viscolului din Dobrogea: Peste 1.300 de persoane în 613 mașini blocate de vremea rea

Bilanțul viscolului din Dobrogea: Peste 1.300 de persoane în 613 mașini blocate de vremea rea

28 Ian 2021   •   09:33
Bilanțul viscolului din Dobrogea: Peste 1.300 de persoane în 613 mașini blocate de vremea rea
Sursa foto: ISU Constanta

Peste 1.300 de persoane au fost blocate în 613 mașini care au derapat sau au rămas blocate pe drumurile din șase județe din Dobrogea, sud-estul Moldovei și sud-estul Munteniei, în urma viscolului și ninsorii abundente. Pompierii au intervenit în șase județe.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, viscolul și ninsoarea abundentă au produs efecte în județele Brăila, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița și Tulcea.

Salvatorii au intervenit pentru deblocarea a 613 mașini derapate / imobilizate sau blocate pe drum, în care se aflau 1.306 persoane.

De asemenea, pompierii au degajat 12 copaci care au avariat 11 vehicule.

Cel mai afectat de fenomenele meteorologice periculoase a fost județul Constanța, acolo unde pompierii au intervenit cu șenilatele pentru a scoate din zonele înzăpezite șase pacienți, dintre care două gravide din localitățile Viile și Cobadin, un copil în vârstă de 5 ani din localitatea Casicea, care suferise o fractură de picior și 3 pacienți din localitățile Viișoara, Ion Corvin și Văleni cu diferite probleme de sănătate.

Totodată, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, au fost închise toate drumurile naționale și județene din județele Tulcea și Constanța (cu excepția DN 39 din Constanța și autostrada A2, iar circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 t la nivelul județului Brăila pe DN 21 limită cu județul Ialomița și pe DJ 211 Viziru-Oprișenești.

Autoritățile intervin, joi dimineața, cu utilaje de deszăpezire, în județul Tulcea, pentru deblocarea a șapte mașini, în care sunt 15 de persoane. Totodată, două șenilate ISU se deplasează în localitățile Dobromir și Viișoara din județul Constanța, pentru transportul unei gravide și a altor două persoane cu probleme respiratorii, în sprijinul serviciului județean de ambulanță.

IGSU recomandă cetățenilor aflați în zonele vizate de fenomene meteo periculoase să se informeze permanent asupra condițiilor meteorologice şi evoluția acestora, să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, șoferii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

(sursa: Mediafax)

 

ISU Constanta

×
Subiecte în articol: viscol