x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ce se întâmplă cu vremea în ultima lună din iarnă. Ce spun meteorologii

Ce se întâmplă cu vremea în ultima lună din iarnă. Ce spun meteorologii

03 Feb 2020   •   11:31
Ce se întâmplă cu vremea în ultima lună din iarnă. Ce spun meteorologii

Ultima lună calendaristică de iarnă, februarie, păstrează multe din caracteristicile lunii ianuarie. Deşi ne apropiem de echinocţiul de primăvară şi ziua creşte, iar temperatura aerului înregistrează o uşoară creştere, totuşi advecţiile maselor de aer rece din nordul, nord-estul şi nord-vestul continentului European şi staţionarea lor determină, de cele mai multe ori, ca temperaturile să fie la fel de scăzute ca în prima lună a anului şi gerurile să fie la fel de aspre, se arată în prognoza de specialitate.

Săptămâna 3-10 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării dar mai ales în extremitatea sudică a teritoriului. În ceea ce privește cantităție de precipitații, acestea vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 10-17 februarie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, cu o abatere pozitivă mai accentuată în cele nord-estice. Referitor la precipitații, acestea vor fi deficitare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Săptămâna 17-24 februarie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toată țara, dar mai ales în extremitatea sudică a țării și în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, transmit meteorologii ANM.

Săptămâna 24 februarie- 2 martie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Cantitățile de precipitații estmate pentru această săptămână vor fi, la fel ca și în restul perioadelor menționate, deficitar, aproape pe întreg teritoriul țării.

 

×
Subiecte în articol: vremea anm prognoza meteo