x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de polei în Moldova

Cod galben de polei în Moldova

13 Mar 2021   •   09:00
Cod galben de polei în Moldova
Sursa foto: Hepta

Specialiștii Administrației Naționale de Meterologie au emis, sâmbătă dimineața, o avertizare Cod galben de precipitații mixte, în urma cărora apare poleiul. Avertizarea este valabilă pe parcursul dimineții în patru județe din centrul și sudul Moldovei.

Meteorologii au anunțat că în mai multe zone din Moldova există riscul producerii de polei din cauza precipitațiilor slabe. Codul galben vizează localitățile Sascut, Răchitoasa, Corbasca, Stănișești, Glăvănești, Motoșeni, Urechești, Dealu Morii, Găiceana, Coțofănești, Huruiești și Tătărăști din Bacău.

Fenomenul poate să apară și în localitățile Tecuci, Liești, Matca, Corod, Umbrărești, Cosmești, Munteni, Barcea, Brăhășești, Ghidigeni, Drăgănești, Ivești, Drăgușeni, Nicorești, Fundeni, Gohor, Valea Mărului, Nămoloasa, Țepu, Negrilești, Buciumeni, Bălășești, Cerțești, Bălăbănești, Poiana și Movileni din județul Galați. De asemenea, sunt vizate județul Vaslui și părțile joase ale județului Vrancea.

Avertizarea este în vigoare până la ora 9.30. În aceste zone vor fi precipitații în urmă cărora este posibil să se depună polei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: polei