x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în weekend, la munte

Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în weekend, la munte

30 Oct 2020   •   13:14
Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în weekend, la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo care anunță pentru mare parte a țării ploi și ninsori la munte, în weekend. ANM a emis și o atenţionare Cod galben de vânt puternic la munte, valabilă în 16 judeţe.

 

În intervalalul vineri ora 13:00 – duminică ora 16:00, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50...60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60....80 km/h.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Conform atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 16 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș Severin.

 

×
Subiecte în articol: ninsori şi viscol