x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare COD PORTOCALIU de NINSORI ŞI VISCOL pentru mai multe judeţe din Sud-Est, de miercuri dimineaţa până joi la prânz

Avertizare COD PORTOCALIU de NINSORI ŞI VISCOL pentru mai multe judeţe din Sud-Est, de miercuri dimineaţa până joi la prânz

27 Ian 2014   •   22:15
Avertizare COD PORTOCALIU de NINSORI ŞI VISCOL pentru mai multe judeţe din Sud-Est, de miercuri dimineaţa până joi la prânz
Sursa foto: Ninsorile şi viscolul vor reveni de miercuri. Un CICLON se apropie de ţara noastră


Administraţia Naţională de Meteorologie va emite marţi o nouă avertizare meteorologică, valabilă de miercuri dimineaţă până joi la prânz, care vizează Cod portocaliu de ninsori şi viscol în mai multe judeţe din sud-est şi Cod galben de ninsori şi viscol în Oltenia.

'ANM va emite o avertizare meteorologică începând de miercuri dimineaţă până joi la prânz care are două componente. În această seară putem să facem următoarele precizări. Cu probabilitate foarte mare zona Olteniei va fi Cod galben. Din păcate, de asemenea, cu probabilitate foarte mare judeţele din sud-est care au fost în cod portocaliu vor intra din nou în Cod portocaliu. În cursul zilei de miercuri mai multe judeţe din sud-est vor fi în Cod portocaliu şi seara vor rămâne în Cod portocaliu până joi, toate judeţele care au fost, de exemplu, până la ora 17,00. Echipa de meteorologi din aceste zone lucrează până mâine dimineaţă să pună pe hartă judeţele care vor intra sub Cod galben şi portocaliu', a spus directorul ANM, Ion Sandu.

Şeful ANM a atras atenţia că în anumite zone vântul se va intensifica în cursul zilei şi a nopţii de miercuri.
'Vom face precizările în cursul avertizării de mâine. Vântul este foarte puternic. Chiar dacă zăpada încetează joi dimineaţă cum am spus de la început şi aşa se conturează, stratul de zăpadă depus este afânat, nu este timp să se facă crustă şi vântul foarte puternic poate să antreneze şi stratul de zăpadă depus înainte. Prin urmare fac această precizare, pentru că este un lucru foarte serios, miercuri şi miercuri noaptea din această cauză va fi viscol foarte puternic', a explicat Ion Sandu.

Un nou CICLON mediteranean se apropie de ţara noastră
Un ciclon mediteranean se apropie de ţara noastră, astfel că ninsorile şi viscolul vor reveni miercuri în România, a anunţat, luni, Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"În noaptea de marţi spre miercuri, un ciclon mediteranean se apropie de noi şi va aduce precipitaţii, vântul se va intensifica", a spus Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Potrivit acesteia, miercuri vor fi ninsori în cea mai mare parte a ţării, zăpada fiind mai abundentă şi sud şi sud-est. "Un nou episod de viscol va fi miercuri", a apreciat meteorologul, estimând că joi fenomenele meteo se vor diminua.

De asemenea, şi la Bucureşti urmează o agravare a vremii, începând de miercuri dimineaţa până joi, a mai spus specialistul ANM.

×
Subiecte în articol: ninsori viscol ciclon mediteraneean