x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea In Pacific, furtuna tropicală Bud a devenit uragan

In Pacific, furtuna tropicală Bud a devenit uragan

11 Iun 2018   •   11:03
In Pacific, furtuna tropicală Bud a devenit uragan

Furtuna tropicală Bud, formată în Oceanul Pacific la o distanţă de 410 kilometri faţă de regiunile de coastă ale Mexicului, a crescut în intensitate duminică seară şi s-a transformat într-un uragan de categoria 1, a anunţat Serviciul de meteorologie din această ţară.

 

Cu vânturi care au atins în mod constant viteze de 121 de kilometri pe oră şi cu intensificări ale rafalelor de până la 150 de kilometri pe oră, uraganul Bud se îndreaptă pe direcţia nord-vest cu o viteză de 15 kilometri pe oră.

Bud este a doua furtună formată în Oceanul Pacific în sezonul uraganelor din 2018 după furtuna tropicală Aletta, care se îndreaptă spre vest, îndepărtându-se de continentul american. În Oceanul Atlantic, furtuna subtropicală Alberto s-a abătut asupra insulelor din Marea Caraibilor la sfârşitul lunii mai, determinând evacuarea muncitorilor de pe platformele petroliere din Golful Mexic şi ucigând 10 persoane în Cuba şi pe coasta sud-estică a Statelor Unite.

În doar câteva ore, Bud va aduce furtuni puternice în câteva state mexicane de pe coasta pacifică, precum Michoacan, Jalisco, Colima şi Guerrero. Reprezentanţii U.S. National Hurricane Center din Miami au prognozat că urganul Bud urmează să slăbească în intensitate marţi seară sau în primele ore ale dimineţii de miercuri. Nu există platforme petroliere în largul coastelor pacifice ale Mexicului.

Deşi autorităţile au stabilit o zonă de supraveghere pentru a monitoriza traiectoria spre nord a uraganului Bud, de-a lungul coastei vestice mexicane, deocamdată nu au fost emise ordine de evacuare care să îi vizeze pe turiştii aflaţi în staţiunile turistice din această ţară, precum Acapulco, Puerto Vallarta şi Cabo San Lucas. AGERPRES

×