x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Iulie, cea mai călduroasă lună din istoria modernă

Iulie, cea mai călduroasă lună din istoria modernă

17 Aug 2016   •   21:10
Iulie, cea mai călduroasă lună din istoria modernă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Iulie a fost cea mai călduroasă lună din istoria modernă, mai exact din 1880 de când au început să se facă sistematic asemenea măsurători, potrivit cercetătorilor americani de la o agenţie specializată în observarea fenomenelor meteo, relatează AFP.

Temperatura medie globală la suprafaţa terestră şi a oceanelor pentru iulie 2016 a fost cea mai ridicată dintre toate lunile iulie consemnate în analele agenţiei americane National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Precedentul record a fost stabilit de luna iulie din 2015. "Este a 15-a oară consecutiv când este doborât un record lunar de temperatură. Este vorba de "cea mai lungă serie de acest tip în 137 de ani", indică NOAA.

În iulie temperatura medie globală deasupra scoarţei terestre şi la suprafaţa oceanelor a fost de 16,67 grade Celsius, cu 0,87 grade Celsius mai mare decât media secolului XX. Recordul din 2015 a fost doborât cu o medie de peste 0,06 grade Celsius.

Un alt semn al încălzirii globale este faptul că luna iulie a fost cea de-a 379-a lună consecutivă cu temperaturi peste media secolului XX. ''Trebuie să ne întoarcem în decembrie 1984 pentru a găsi o temperatură mai mică decât media din secolul XX'', potrivit NOAA.

Sursa: AGERPRES

×