x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea A nins ca în povești în Bucegi! Temperaturile scad în toată țara. Se întorc ploile

A nins ca în povești în Bucegi! Temperaturile scad în toată țara. Se întorc ploile

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   19:45
A nins ca în povești în Bucegi! Temperaturile scad în toată țara. Se întorc ploile

Temperaturile au scăzut, astăzi, în toată țara, iar la munte a nins ca în povești.

Potrivit Antena 3 CNN, oraşul Zalău şi alte câteva localităţi din apropiere au fost lovite de ploi torenţiale şi grindină. 

Din fericire, vremea rea nu a produs pagube în gospodăriile oamenilor, iar cei de la ISU au anunţat că până acum nu au primit solicitări de intervenţie.  

Pe de altă parte, la vârful Omul a nins puternic astăzi, pe fondul unor temperaturi scăzute în toată ţara. 

Zapada la munte

Se întorc ploile 

Ploile se extind în jumătatea sud-estică a țării, dar averse sunt așteptate și în celelalte regiuni. În plus, scad și temperaturile, a explicat Diana Giurgiu, meteorolog de serviciu ANM, la Antena 3 CNN.

”În prezent avem, într-adevăr, pe jumătatea de sud a țării, un cer mai mult noros și ploi care, prin acumulare, se pot duce către cantități de apă de 15-25 de litri pe metru pătrat, după cum se explică și în informarea meteorologică în vigoare până în această seară. 

Însă, pe partea de nord-vest, am avut fenomene specifice manifestării instabilității și mai avem în prezent prin partea de centru, de nord-est și izolat prin partea de vest aceleași fenomene. Când spun manifestări de instabilitate atmosferică mă refer la averse care sunt și torențiale, astfel încât aici vom vorbi despre acele cantități de peste 15...25 de litri în perioade scurte de timp, bineînțeles însoțite și de intensificări ale vântului și descărcări electrice și grindină. 

Dacă vorbim de ceea ce se întâmplă din punctul de vedere al ploilor, încă de pe parcursul acestei nopți, acestea se restrâng treptat către partea de sud est a țării și scad în intensitate iar în zilele următoare își vor face apariția mai mult în zona montană și submontană, dar pe arii ceva mai restrânse, prin centru și pe partea de nord a țării. De asemenea, cu totul izolat și în rest.

Sâmbătă noaptea însă, un nou episod cu manifestări de instabilitate atmosferică își va face apariția începând din regiunile vestice iar duminică acestea vor cuprinde o bună parte din țară conform estimărilor pe care le avem în prezent”, a explicat meteorologul la Antena 3 CNN. 

Se intorc ploile

×
Subiecte în articol: ninsoare Bucegi ploi temperaturi scazute