x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Schimbările climatice: Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă

Schimbările climatice: Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   21:00
Schimbările climatice: Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă
Sursa foto: Hepta

Peru a pierdut mai mult de jumătate din rezervele sale de apă, deoarece ghețarii se topesc rapid ca urmare a schimbărilor climatice.

Peru a pierdut 56% din ghețarii săi în ultimele șase decenii din cauza schimbărilor climatice, potrivit unui document guvernamental.

Peru deține 68% din ghețarii tropicali ai lumii, iar temperaturile în creștere au dus la topirea și crearea de noi lagune montane care ar putea să producă inundații, a anunțat Institutul Național de Cercetare a Ghețarilor și Ecosistemelor Montane, citat de CNN.

Raportul folosește imagini din satelit până în 2020 și demonstrează că 2.084 de ghețari acoperă 1.050 de kilometri pătrați în Peru, comparativ cu cei 2.399 de kilometri pătrați de gheață și zăpadă în 1962.

„În patru ani, din 2016 până în 2020, am pierdut aproape 6% din acești ghețari de munți înalți”, a declarat Beatriz Fuentealba, directorul institutului, din regiunea Ancash.

Aproape 20 de milioane de peruani beneficiază direct sau indirect de apa care coboară din ghețari, potrivit raportului.

„Aceasta înseamnă că am pierdut mai mult de jumătate din rezervele noastre de apă”, a explicat ministrul Mediului, Albina Ruiz.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: peru rezerve apa