x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Veşti excelente de la ANM! Încălzire majoră a vremii şi precipitaţii temporare, în perioada 4 - 17 martie

Veşti excelente de la ANM! Încălzire majoră a vremii şi precipitaţii temporare, în perioada 4 - 17 martie

04 Mar 2019   •   14:23
Veşti excelente de la ANM! Încălzire majoră a vremii şi precipitaţii temporare, în perioada 4 - 17 martie

Vremea se va încălzi considerabil, iar pe durata următoarelor două săptămâni valorile termice vor ajunge şi la 21 de grade Celsius, în timp precipitaţiile vor fi slabe şi prezente în special pe 5 martie şi trecător între 8 şi 17 martie, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 4 - 17 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în data de 4 martie vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 17 grade, dar pe 5 martie aceasta va fi în scădere spre 12 grade. Ulterior, va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 şi 8 martie va fi deosebit de caldă, cu maxime, în medie regională, de 19 - 20 de grade. După acea perioadă, temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii de 10 - 11 grade, în intervalul 12 - 14 martie, dar după data de 15 martie este posibilă o nouă încălzire uşoară. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 1 şi 4 grade, exceptând nopţile din intervalul 8 - 10 martie, când va fi mai ridicată, de 5 - 7 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în jurul datei de 5 martie, precum şi în perioada 9 - 17 martie.

În Crişana, vremea va fi caldă în data de 4 martie, cu o medie a maximelor termice în jurul a 16 grade, dar pe 5 şi 6 martie aceasta va fi în scădere spre 12 - 13 grade. După acea dată, va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 şi 8 martie va fi deosebit de cald, cu maxime în medie de 18 - 19 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii de 10 grade, în perioada 12 - 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 0 şi 4 grade, mai puţin în nopţile de 8 şi 9 martie, când va fi mai ridicată, spre 6 - 7 grade. Precipitaţii temporare sunt prognozate în zilele de 4 şi 5 martie, dar şi în perioada 8 - 17 martie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 14 grade, în data de 4 martie, spre 10 - 11 grade, în zilele de 5 şi 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi şi va deveni caldă, în perioada 7 - 9 martie, când se vor înregistra maxime, în medie regională, de 16 - 19 grade. Ulterior, maximele termice vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii 8 - 9 grade, în perioada 12 - 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între -2 şi 0 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 8 - 12 martie, când va fi de 1 - 2 grade. Temporar, sunt anunţate precipitaţii pe 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 9 - 17 martie.

În Maramureş, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 14 grade, în data de 4 martie, spre 10 grade, în zilele de 5 şi 6 martie. Vremea se va încălzi apoi şi va deveni caldă în zilele de 7 şi 8 martie, când se vor înregistra maxime, în medie regională, de 16 - 18 grade. În următoarele zile, maximele termice vor scădea uşor şi treptat, până la medii de 8 - 9 grade, în perioada 12 - 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media regionala a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de zero grade Celsius, exceptând noaptea de 5 martie, dar şi nopţile din perioada 8 - 12 martie, când media lor va fi de 2 - 4 grade. Se vor semnala precipitaţii în jurul datei de 5 martie, dar temporar şi în perioada 8 - 17 martie.

În Moldova, în perioada 4 - 7 martie, va fi cald, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 12 - 16 grade, urmând ca în zilele de 8 şi 9 martie vremea să devină deosebit de caldă, astfel încât media maximelor termice va ajunge spre 18 - 20 de grade. Ulterior, maximele vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii de 10 grade, în perioada 12 - 17 martie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 şi 2 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 8 - 12 martie, când se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitaţii slabe în intervalul 11 - 17 martie, dar trecător şi pe 6 martie.

În Dobrogea, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va tinde spre 16 grade în zilele de 5, 8 şi 10 martie, chiar şi 18 grade în data de 9 martie. Apoi, maximele vor scădea uşor şi treptat, urmând să ajungă la medii cuprinse între 10 şi 12 grade, în perioada 12 - 17 martie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 2 şi 4 grade. În nopţile din perioada 8 - 12 martie, media valorilor termice se va situa în jurul a 6 grade. Temporar, sunt anunţate precipitaţii slabe în intervalul 11 - 17 martie.

În Muntenia, în perioada 4 - 7 martie, va fi cald, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 14 - 17 grade, urmând ca în zilele de 8 şi 9 martie vremea să devină deosebit de caldă, astfel încât media maximelor termice va ajunge până în jurul valorii de 21 de grade. După acea perioadă, maximele termice vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii 12 grade, în perioada 12 - 15 martie. Ulterior, este posibilă o nouă creştere uşoara a valorilor termice diurne. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 şi 2 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 8 - 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Precipitaţii slabe sunt prognozate în perioada 11 - 17 martie.

În Oltenia, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va tinde spre 15 - 16 grade, în perioada 4 - 7 martie şi chiar până în jurul valorii de 20 de grade, în zilele de 8 şi 9 martie. Maximele vor scădea, apoi, până la medii de 12 grade, în perioada 12 - 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 şi 2 grade, exceptând nopţile din perioada 8 - 12 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar, vor fi precipitaţii slabe pe parcursul celei de-a doua săptămâni, pe arii mai extinse în intervalul 11 - 13 martie.

La munte, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 6 grade, în data de 4 martie, spre 2 grade, în zilele de 5 şi 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi şi va deveni caldă în perioada 7 - 9 martie, când se vor înregistra maxime medii de 7 - 10 grade. Apoi, maximele termice vor scădea uşor şi treptat, ajungând la medii de 0 - 2 grade, în perioada 12 - 17 martie. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între -6 şi -4 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar şi nopţile din perioada 8 - 12 martie, când media lor va fi cuprinsă între -2 şi 2 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii, în perioada 9 - 17 martie, pe arii mai extinse în zilele de 11, 12 şi 13 martie, dar trecător şi în jurul datei de 5 martie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo