x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile

Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile

07 Aug 2019   •   16:14
Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în orele amiezii, izolat canicularã în sud şi vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte şi în extremitatea nordicã a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zonele montane, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valori izolat mai ridicate, în jurul a 35 de grade, în Câmpia de Vest şi Câmpia Românã, unde şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi posibil depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Minimele termice se vor situa între 10 grade în depresiuni şi 23 de grade în Dealurile de Vest.

 joi, 8 august

Vremea va fi cãlduroasã, canicularã la amiazã, local în Câmpia Românã şi izolat în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile nordice şi centrale, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

vineri, 9 august

Valorile termice vor scãdea uşor, dar vremea se va menţine cãlduroasã în majoritatea regiunilor, canicularã la amiazã pe arii restrânse în sudul ţãrii şi cu disconfort termic ridicat.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, când local în nord-est şi centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

Antena 3

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo