x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme de primăvară în aproape toată țara. Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Vreme de primăvară în aproape toată țara. Prognoza meteo pe următoarele trei zile

02 Mar 2020   •   15:17
Vreme de primăvară în aproape toată țara. Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Marți valorile termice, în creştere faţã de ziua anterioarã, vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru începutul lunii martie; astfel, temperaturile maxime se vor încadra marți, 3 martie, între 14 şi 24 de grade (în medie cu 9...13 grade mai ridicate decât normele climatologice), iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. În vestul şi sud-vestul ţãrii cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi pe arii extinse, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi ploi cu caracter de aversã, însoţite izolat de descãrcãri electrice, iar în zona montanã aferentã, la peste 1700 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificãri la munte, în special în zona înaltã, unde vor fi rafale de peste 70...80 km/h, dar local şi temporar şi în celelalte zone, cu precãdere în regiunile vestice şi în extremitatea de sud-est, cu viteze în general de 45...55 km/h.

 miercuri, 4 martie 2020

În regiunile vestice şi sud-vestice, vremea se va rãci, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse şi local se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate. În restul teritoriului, vor fi în continuare valori de temperaturã mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii martie; cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala pe spaţii mici, începând din a doua parte a zilei. Ploile vor avea mai ales caracter de aversã şi izolat vor fi însoţite de descãrcãri electrice. În zona montanã, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, la altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, cu rafale în general de 70...80 km/h. În celelalte zone, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare în regiunile estice, dar şi în partea de sud-vest şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 9...10 grade în Banat şi în Crişana şi în jurul a 20 de grade în Muntenia, Moldova şi vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 1 şi 9 grade.

 

 joi, 5 martie 2020

Valorile de temperaturã vor fi în scãdere în cea mai mare parte a ţãrii; în jumãtatea de vest vremea va deveni apropiatã sau chiar uşor mai rece decât normalul perioadei, în schimb în restul teritoriului se va menţine caldã pentru prima decadã a lunii martie. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate şi în general persistente în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precãdere în cele estice. Local şi temporar se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversã şi izolat vor fi descãrcãri electrice. În zona montanã vor fi ninsori şi lapoviţã. Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua pe suprafeţe mici la munte şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în est şi în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo