x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme extremă în România. Viscol, ninsoare și vânt puternic în aproape toată țara

Vreme extremă în România. Viscol, ninsoare și vânt puternic în aproape toată țara

05 Ian 2020   •   15:05
Vreme extremă în România. Viscol, ninsoare și vânt puternic în aproape toată țara

Meteorologii anunţă că până luni seară în cea mai mare parte a ţării vor fi intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori.

„Până mâine seară (luni, 6 ianuarie 2020 - n.red.) este în vigoare o informare meteorologică ce vizează cea mai mare parte a țării. Sunt viteze maxime la rafală până la 55 de km/h, la munte la altitudini de peste 1800 m vorbim de rafale care pot depăși 100 de km/ h viscolind zăpada. Deja sunt în vigoare două avertizări cod galben.

Prima avertizare valabilă pentru zona Carpaților Occidentali și Meridionali acolo unde deja ninge moderat cantitativ. Se va depune strat nou de zăpadă. Iar a doua avertizare vizează zona Moldovei unde vorbim de intensificări ale vântului”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Luni dimineață vor fi temperaturi mai coborâte cu minus 10 grade în estul Transilvaniei. În restul țării vorbim de temperaturi cuprinse între -6 până la 0 grade.

Potrivit directorului ANM, marți dimineață temperaturile vor coborî mai mult, chiar sub -15 grade în estul Transilvaniei și în restul țării între -10 minus și -3 grade.

Acest regim de temperaturi mai coborât va fi caracteristic până la mijlocul săptămânii viitoare, urmând ca în a doua parte a săptămânii să înregistrăm o vreme frumoasă cu valori pozitive în aproape toată țara, chiar 10 - 11 grade în partea de sud și sud-est a țării.

×
Subiecte în articol: vreme viscol