x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme SEVERĂ. Cod portocaliu și galben de viscol și ninsori abundente

Vreme SEVERĂ. Cod portocaliu și galben de viscol și ninsori abundente

29 Ian 2022   •   12:24
Vreme SEVERĂ. Cod portocaliu și galben de viscol și ninsori abundente

Cod portocaliu și galben de vreme severă. La munte se anunță rafale de până la 140 km/oră. Cod portocaliu în 11 județe. Cod galben în 21 de județe, transmite ANM.

Cod galben de sâmbătă ora 23.00 până duminică ora 10.00, în nord-vestul țării și la munte, ninsori moderate. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90...100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cod portocaliu în perioada sâmbătă ora 2.00 – duminică ora 10.00 la altitudini de peste 1.600 de metri, în Carpații Oientali și în zona Munților Apuseni, vânt cu rafale de peste 120...140 km/h, viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Codul portocaliu vizează județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Alba și Cluj.

Codul galben pentru intervalul duminică ora 10.00 – luni ora 10.00, când în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.

La munte rafalele vor depăși 90...100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45...55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Un al doilea Cod portocaliu anunță, pentru perioada duminică ora 10.00 – luni ora 8.00, la munte, la altitudini de peste 1.600 de metri, vânt cu rafale de peste 120...140 km/h, viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

Codul portocaliu în județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

×
Subiecte în articol: ninsori viscol