Florin Dumitrescu: Eu i-aș sfătui să încerce să descopere ce stil de gătit li se potrivește, apoi să se perfecționeze în acea direcție. De asemenea, experiența e foarte impprtanta, așa că trebuie să gătească zi de zi, dar și să încerce gusturi noi cât mai des. Prin urmare, i-aș sfătui să testeze restaurantele mari de afară și din țară ca să descopere gusturi noi. Documentarea e și ea vitală: așadar, citiți cărți de specialitate! Un alt sfat e legat de ustensile, cuțitele trebuie să fie de calitate. Nu în ultimul rând, recomand ca ingredientele din care gătesc să fie proaspete, alese din piețe, de la țărani.
Sorin Bontea: Țin mult la calitatea cuțitelor și a ustensilelor, alegeți-le cu grijă! Cumpărați ingrediente proaspete, de la piață. Evitați cât de mult puteți congelatele, mai ales dacă aveți la dispoziție o piața cu produse locale, de sezon. Și, nu în ultimul rând, informați-va mereu: cărți de specialitate, internet, bucătari mai experimentați.
Cătălin Scărlătescu: Îi sfătuiesc să experimenteze mult, chiar dacă greșesc. Orice greșeală te duce cu un pas mai departe, te face să fii mai bun decât ai fost ieri. Un alt sfat e legat de folosirea ingredientelor proaspete. Și, la fel de important, îi sfătuiesc să nu le fie teamă!
Luni, 22 septembrie, la ora 20.30, la Antena 1 are loc marea premiera “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”