x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Concerte, evenimente speciale şi activităţi educaţionale, în weekend, la Bazar de Cotroceni

Concerte, evenimente speciale şi activităţi educaţionale, în weekend, la Bazar de Cotroceni

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   07:40
Concerte, evenimente speciale şi activităţi educaţionale, în weekend, la Bazar de Cotroceni

Concerte, evenimente speciale şi activităţi educaţionale vor avea loc în weekend în cartierul Cotroceni în cadrul evenimentului "Bazar de Cotroceni".

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, "Asociaţia Încotroceni", transmis vineri AGERPRES, peste 180 de curţi îşi vor deschide porţile şi alte 50 de mici business-uri din cartier îşi întâmpină publicul cu meniuri şi evenimente speciale.

Printre artiştii care şi-au confirmat prezenţa la eveniment se numără Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase, Bucharest Jazz Orchestra, Bad Boiler, Hot Club de Bucharest. De asemenea, concertele de muzică clasică parte din programul Classic Cotroceni, precum şi seria de DJ's de la Sounds of Cotroceni: Hefe, DJ Grecescu, NotSoCommonDJ.

Prima zi debutează cu Classic Cotroceni, de la ora 13,00, unde bursierii SoNoRo vor concerta în grădina frontală a casei de pe strada Dr. Joliot Curie 3, pentru un eveniment de muzică clasică care va continua până la ora 20,00. Din programul celor două zile fac parte şi Bogdan Platy, Tudor Scripcariu, Ioana Calotă Philippide & Alexandru Philippide şi formaţia Barter.

Începând cu ora 17,00, publicul este aşteptat la Concert pe Garaj (str.Iatropol 20), să-i vadă pe Bad Boiler, El Madre & Sorin Sega şi Temple Invisible. De la aceeaşi oră, iubitorii de jazz se întâlnesc pe Carol Davila 1, unde au ocazia să îi asculte pe Bucharest Jazz Orchestra şi Biff, la Jazzy Cotrocerni. Pe Pasteur 12, Sounds of Cotroceni îi aduce pe Hefe, DJ Grecescu, NotSoCommonDJ. Aceştia vor completa agenda de sâmbătă şi duminică, cu concerte live din "cartierul grădină" al Bucureştiului.

Tot pe strada Pasteur are loc Bazar de muzică în Cotroceni, un "yard sale" dedicat pasionaţilor de muzică, cu o selecţie impresionantă de viniluri, CD-uri şi casete pline de istorie muzicală. De neratat sunt şi evenimentele Garage Grooves (Pasteur 57), unde se va deschide pentru prima dată garajul Jack Daniel's, precum şi Retro Disco by Kicen (Pasteur 27).

Programul de duminică îi aduce începând cu ora 17,00 pe Funky Misfits, Simona Delegeanu şi Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de mătase la Concert pe Garaj.

De la ora 16,00, Serată muzicală pe aripi de parfum #AiciaStat va avea loc într-o casă ce va fi deschisă doar pentru o zi, în cadrul evenimentului. O şansă unică de a descoperi o vilă istorică cu un farmec atemporal şi de a asculta muzică clasică într-un cadru inedit: casa în care a locuit cel care a adus parfumurile Coty în România.

Pentru cei mici, organizatorii au pregătit în ambele zile spaţii speciale la Opera Center - NN Open Doors, cu activităţi educaţionale, precum şi cel mai amplu proiect de educaţie antreprenorială şi financiară dedicat copiilor - Curtea micilor antreprenori, care va avea loc în curtea casei pe strada Dr. Frederic Joliot-Curie nr. 11. Programul este completat de workshop-uri de securitate cibernetică la Şcoala 150 şi La Petite Bouffe, prin certSIGN, şi o incursiune în lumea digitală, pe strada Lister 34.

Bazar de Cotroceni este invitaţia de a descoperi comunitatea şi cartierul - cu străzile sale boeme şi aerul romantic - la pas, în plimbare. Traficul auto nu este blocat, întrucât rezidenţii îşi continuă activităţile casnice pe perioada weekend-ului, informează organizatorii.

Evenimentul Bazar de Cotroceni este organizat de Asociaţia Încotroceni şi creat de comunitatea cartierului - locuitori şi business-uri locale.

×