x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de inundații în Italia

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de inundații în Italia

05 Oct 2021   •   18:35
Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de inundații în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAR) a emis, marți, o atenționare de călătorie pentru Italia, unde autoritățile au emis coduri roșu, portocaliu și galben de precipitații.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că Serviciul de Protecție Civilă italian a emis un avertisment de cod roșu de precipitații puternice, începând cu 4 octombrie 2021, pentru centrul regiunii Liguria și zona de vest din regiunea Piemonte.

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, sunt anunțate în restul teritoriului regiunilor Liguria și Piemonte, precum și în Lombardia, Emilia-Romagna și provincia autonomă Trento.

A fost emis, de asemenea, cod galben de precipitații intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Veneto și nordul-estul regiunii Sardinia.

Conform MAE, condițiile de instabilitate se vor extinde și în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios și rece către Marea Mediterană.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

Mediafax

×
Subiecte în articol: italia