x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți! Val de căldură în China. Temperaturi de 40 de grade Celsius

Atenție unde călătoriți! Val de căldură în China. Temperaturi de 40 de grade Celsius

23 Iul 2022   •   19:21
Atenție unde călătoriți! Val de căldură în China. Temperaturi de 40 de grade Celsius

Unele zone din China se vor confrunta cu temperaturi caniculare în următoarele 10 zile, pe măsură ce se instalează un val de căldură. În acest weekend sunt prognozate temperaturi de 40 de grade Celsius, potrivit BBC.

În unele provincii, autoritățile estimează că temperaturile vor ajunge la cel puțin 40 de grade Celsius, iar guvernul național a avertizat că ar putea avea loc incendii de pădure.

Nivelurile de mercur vor începe să crească sâmbătă - ziua „cea mai fierbinte” din calendarul tradițional chinezesc.

În Zhejiang, în sud-estul țării, unele orașe au emis coduri roșii, cel mai înalt nivel de avertizare.

În mod normal, în iulie, în această provincie se înregistrează temperaturi de până la 20 de grade Celsius, dar anul acesta autoritățile locale avertizează că în următoarele 24 de ore vor fi temperaturi de 40 de grade Celsius.

Pentru a face față perioadelor de caniculă, mulți chinezi apelează la aerul condiționat în casele, birourile și fabricile lor, însă acest lucru ar putea cauza probleme pentru rețeaua națională de energie electrică.

Cererea ar putea atinge un nou nivel maxim în timpul verii, iar Ministerul pentru Situații de Urgență a avertizat că operațiunile de siguranță vor fi supuse unor „teste severe”.

În luna iulie, temperatura din Shanghai a atins o temperatură sufocantă de 40,9 grade Celsius, egalând cea mai fierbinte zi de când au început înregistrările în 1873, atingând această valoare pentru prima dată în 2017, relatează agenția de știri Reuters.

Orașul a fost nevoit să emită al treilea avertisment de căldură extremă din această vară.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente la nivel global, mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

×
Subiecte în articol: China canicula