x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atractii in St. Julian's din Malta

Atractii in St. Julian's din Malta

06 Iun 2013   •   15:25
Atractii in St. Julian's din Malta

Nu poti vizita Malta fara sa treci prin St. Julian's, cea mai cosmopolita statiune malteza, cunoscuta pentru viata tumultoasa de noapte si distractia care nu se termina pana dimineata.

St. Julian's atrage in primul rand tinerii dornici de distractie. Atmosfera este intretinuta de numeroasele cluburi, baruri, restaurante si cafenele. Cu toate acestea, vechiul sat pescaresc mai pastreaza cateva urme ale trecutului, fapt care ii confera o nota de romantism. Micul golf adaposteste si astazi numeroase barci malteze, traditional colorate, care acosteaza aici tot timpul anului.

St. Julian's (San Giljan - cum ii spun maltezii) isi trage numele de la patronul vanatorilor Saint Julian, care este de altfel si sfantul protector al orasului, sarbatorit de localnici pe data de 12 februarie.

St. Julian's este impartit in cateva districte: Paceville, Ta'Giorni, Tal-Ghoqod, St. Andrews si regiunile din jurul golfului. Seara, distractia e maxima in regiunea Paceville, unde se gasesc cele mai multe discoteci si chiar un casino, pe Dragonara Point.

Daca vrei sa vizitezi monumentele din oras, ai de unde alege. O sugestie este Palatul Spinola, fosta resedinta de vara a Marelui Maestru Spinola, despre care se spune ca ar fi folosit gradinile din jurul palatului ca loc de vanatoare. Palatul adaposteste astazi Autoritatea Malteza a Afacerilor Internationale.
In Piata Ballutta sunt multe cafenele si baruri, iar copiii se pot juca langa fantana.

Seara, o plimbare pe faleza uriasa din St. Julian's este cea mai buna recomandare. Poti merge si 4-5 km pe plaja lunga. In golful Spinola Bay, in fiecare seara sunt petreceri pe unul dintre vapoarele acostate aici, iar muzica se aude muzica de pe faleza. In noul port de agrement Portomaso poti admira iahturile  scumpe ale unor vedete internationale.

Plajele cu nisip fin, de un alb stralucitor, valurile perfecte pentru windsurfing din St. Julian's te vor indemna sa imbini distractia cu bronzatul sau sa te relaxezi cat mai mult.

Din St. Julian's poti face numeroase excursii: turul Insulei Gozo (unde vei vizita Pestera Calypso, Citadela si Golful Nimfelor); turul oraselor Valletta, Mdina si Mostra; o croaziera care iti va dezvalui frumusetea falezelor, grotelor si porturilor malteze, cu oprire la faimoasa Laguna Albastra din Insula Comino; vizita la templele megalitice, cele mai vechi structuri care au rezistat de-a lungul timpului, fiind chiar mai vechi decat Piramidele din Egipt.

Oferta sejur Malta
Oferta speciala, Hotel Seashells Resort at Suncrest 4* (confort 3*+) 4* – de la 499 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta