x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Preferințele românilor pentru călătoriile în străinătate au crescut cu 35% în mai 2022

Preferințele românilor pentru călătoriile în străinătate au crescut cu 35% în mai 2022

13 Iun 2022   •   11:09
Preferințele românilor pentru călătoriile în străinătate au crescut cu 35% în mai 2022

Românii reiau vacanțele în străinătate. Cele mai dorite destinații sunt, ca și în anii pre-pandemici, Bulgaria, Grecia și Turcia, arată un studiu Google.

Numărul căutărilor online pentru petrecerea vacanțelor a crescut cu 35% în mai 2022, față de de aceeași perioadă din 2019, preferințele pentru destinațiile din străinătate s-au majrat cu 32%, iar pentru cele din țară au scăzut cu 2%. Sunt preferate  Bulgaria, Grecia și Turcia.

Au crescut cu 60% preferințele pentru cazările în case private și campinguri în primul trimestru din 2022, faporat la 2019, pentru că oferă mai multă intimitate şi reduc riscurile de îmbolnăvire. Cererea pentru cazări tradiţionale de cazare, respectiv hoteluri sau staţiuni a crescut cu 33%.

Și căutările pentru zborurile internaționale au crescut cu 46%, în ultimele trei luni din 2022, comparativ cu anul 2019. Cele mai dorite locuri sunt în Italia, Spania şi Marea Britanie.

"Date din căutările pe Google ne arată că interesul românilor pentru vacanţe şi călătorii a revenit în 2022, odată cu ridicare restricţiilor anti-COVID. Românii se orientează din nou către destinaţii din străinătate, cele mai căutate ţări fiind cele deja tradiţionale pentru petrecerea concediului de vară: Grecia şi Turcia. În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinaţii internaţionale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinaţii şi cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricţiilor de călătorie internaţionale a adus o scădere a lor faţă de 2019", spune Oana Dumitrescu, industry manager Google România.



 

×
Subiecte în articol: calatorii in strainatate